207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 00:09:27
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mayıs 16, 2009, 10:41:55 #0
ergenç

1.4 HDİ 70 HP performans

arkadaşlar mart ayında  1.4 hdi 70 hp sahibi oldum bu sene arabamla tatile gitmeyi planlıyorum memleket karadeniz dağ tepe yokuş çok benim merak ettiğim 1.4 hdi 70 hp rampada ve yokuşta nasıl bir performans gösterecek deneyimi olan varsa bilgilendirirse çok memnun olurum malum araç 1200 kg civarında
Oku Mayıs 16, 2009, 11:27:21 #1
4815162342

Ynt: 1.4 HDİ 70 HP performans

araç seni üzmez, benimde marmaris yollarında deneme şansım oldu o yollarda çok dar, virajlı rampalı ve bozuktur, ve gayet memnunum performansından, tabıkı ne bekledıgın onemlı aslında Smiley

Oku Mayıs 16, 2009, 11:33:23 #2
ergenç

buna sevindim marmaris yollarını bilirim. beklediğim, sürüşü tehlikeye atmasın rampada yokuşta olduğumuz yerde kalmayalım ne bileyim 1.vitese düşmeyelim yoksa düz yol gibi basıp gideyim değil.ayrıca çok teşekkürler sağlıklı yaşamlar.
Oku Mayıs 16, 2009, 12:26:54 #3
enesof

benm aracım 1.4hdı 75 hp idi chip attırdım 95 hp oldu arac cananwar oldu yakıtta da tasaruf sagladı eger 450 lıra gözden cıkarabılırsen aracından extra memnun olabılırsın Wink
Oku Mayıs 16, 2009, 13:35:42 #4
Crazy Frog

1.4hdi 70 ps seni hiçbir şekilde üzmez için rahat olsun Smiley Sadece biraz devirli kullanman gerekecek o yollarda.

Oku Mayıs 18, 2009, 09:10:42 #5
nalper

Arkadaşlar bu benim ilk dizel arabam ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Bu araç ağırlığına göre yüksek torkunun verdiği avantajla yokuşları benzinli emsallerine göre daha rahat çıkıyo.. Daha önceki benzinli araçlarımda olan yokuşta yaşanan bariz devir kaybı bu araçta yaşanmıyo.. 2000 devirin üstünde olmak kaydıyla araç istikrarlı bir biçimde devir kaybetmeden yokuşu tırmanıyo.. Tabi tüm bu söylediklerim 1.4 70 HP lik bir araç içindir.. Aracınızdan veremeyeceği performansı beklemezseniz gayet yeterli bir araç..
Oku Mayıs 18, 2009, 09:58:45 #6
asus25

70hp dizel versiyonun performansını daha önce farklı başlıklarda tartışmıştık.Ben şahsen 70hp çok verim alamıyordum üstelik yakıt sarfiyatı bastıkça artıyordu. Aracıma chip yaptırdıktan sonra bambaşka  performans almaya başladım. Geçen haftasonu Konya Ankara arasında yolculuk yaptım. aracımın chipten sonra tam performansını test etme fırsatı buldum. dönüşte max hız 195 gördüm fazlasınıda görebilirdim....
Oku Mayıs 18, 2009, 11:43:18 #7
Helimoğlu

arkadaşlar mart ayında  1.4 hdi 70 hp sahibi oldum bu sene arabamla tatile gitmeyi planlıyorum memleket karadeniz dağ tepe yokuş çok benim merak ettiğim 1.4 hdi 70 hp rampada ve yokuşta nasıl bir performans gösterecek deneyimi olan varsa bilgilendirirse çok memnun olurum malum araç 1200 kg civarında

kardeşim, uzun yolda her türlü şartlarda benden daha fazla deneyen belki de yoktur Smiley aşağıda bir link ekledim, güneydoğu gezimizle ilgili. gezimiz sırasında araç tıka basa yük dolu ve içerde 4 kişiyiz. güneydoğu sıcağında (48 dereceleri gördük), klima sürekli açık dolaştık. Nemrut dağı zirvesine bile çıktık. gık bile demedi maşallah. 70 beygir ama bizi hiç mi hiç üzmedi o yollarda. yeter ki devirli kullan. max tork veren 1800-2500 devir arasında kolay kolay bayılmıyor araba. o aralıkta kullanırsa sıkıntı yaşamazsın. keyifli yolculuklar şimdiden Wink

Link: http://www.207tr.com/index.php/topic,540.0.html

Oku Mayıs 26, 2009, 20:22:02 #8
vosvosist

1.4 hdi ler gidmiyor dediler 1.6 hdi aldım roket cok zevkli bir arac ama buraya uye olunca anladım gercek kullanıcılardan duyduma göre o da güzel aracmış
resimde arac 206 ilk göz agrım
Oku Mayıs 26, 2009, 22:58:02 #9
Gulen

benim de aracı daga yamaca tırmandırmıslıgım vardır ben de sıkıntı yasamadım hiç (gerci ben oyle performanstan dustu vs anlamam pek ama cekisten dusmuyor)..

ama tavsiyem, madem arabanız yeni (gule gule kulanın), yola cıkmadan motor yagını kontrol edin (yol bilgisayarının"oil ok" uyarısına ragmen), hatta hani ara sıra kontrol edin; cunku benim de, forumdan okudugum kadarıyla baskalarının da basına geldi, ozellikle yeniyken dizeller yag eksiltiyor (yakmıyor eksiltiyor, ben daga cıktıktan sonra baktım 3 L yag eksiltmişti!!). gene tavsiye ederim bagajınızda motor yagı bulundurun (total 10-40 bizimkisi galiba), baktınız eksiltti eklersiniz, boylece ben gibi paniklemezsiniz Smiley
Oku Mayıs 31, 2009, 08:36:46 #10
mike

Dizelin muhakkak bir tork avantajı var ama benzinli 1,4 90 hp aracımla bile Zigana'ya 90-100 km/sa hızla tırmandım, çekişim düşmeden. Devir 2500-3000 arasındaydı. Anlık gösterge de 9,7-10,3 arasında değişiyordu. Tork değerlerine baktığımızda dizel 1,4 160Nm, benzinli 1,4 133 Nm torka sahip.

Bu yüzden bu aracı kaldırır mı gibi bir endişeniz olmasın bence.

Oku Haziran 04, 2009, 00:23:35 #11
CeM

Sonuç itibariyle peugeot bu arabayı 3 - 5 ay düşünüp hemen tasarlayıp motorunu yapıp seri üretime geçmiyor bizim bilmediğimiz o kadar çok testten geçiyor ki arabalar tahmin edemeyiz , bu kadar da olurmu dedirtecek cinsten, 1.4 hdi tabiki sıkıntı yaratacak bir motor değil , zaten yıllardır kullanılıyor, biraz yuksek devirle gayet iyi bir şekilde kendi ağırlığını kaldıracak güçtedir ve torku da rahatlıkla dolu bir aracı çekmeye yetecek seviyededir... Normal kullanımlarda sorun yok ...     

Oku Kasım 10, 2009, 04:39:47 #12
tolgabaydar

klimayı kapat bır sey olmaz:) saka bır yana agırlıgına ve motor hacmıne bakılırsa fena degıl bence ama yuk cok olunca vıtes dusuyorsun ama ma ben memnunum.
Oku Kasım 10, 2009, 04:44:24 #13
twobye

Benim bir talihsizlik sonucu izmirden bartın a yolculugum oldu.
Zonguldak yolları taştan sen çıkardın beni baştan  hocam o yollar ne öyle ya medeniyetten uzak kalmış çoğu yol.
Bartında işim bitince  amasraya sürdük.
Oradanda devrek-bolu otoban bursa Smiley

Hiç üzmedi yollarda.

Yokuşlarda deviri sağla yeter.

Oku Haziran 18, 2010, 09:52:30 #14
otn

valalahı cok kesılmıyor araba ozellıkle yokuslarda falan cok dıkakt ettım baya ıı gıdıyor klıma acık olmasına ragmen bırde yakısları flaana az oldugu ıcın bakımnlarıda ucuz guzel arabalr yaa bence keseye cok zararı yok sımdı servıste bı arkadası mclaısıyor audılere bakıyolar gecenlerede konustuk servıste yenı model bı araba 2000 tl den asagı cıkamıyor bakıam geldıgınde dedım yuh yaa bu ne bole bızı asar ve bozar
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan