207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 00:09:01
Duyurular: Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
Sayfa: 1 ... 7 8 [9]   Aşağı git
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 19, 2010, 02:02:37 #120
raskolnikov

Ynt: Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir

merhaba benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. şehir dışında olduğum için yetkili bana ulaştıramamış ve evimin kapısına bir belge asmış.notta "muhtara gidiniz gibi birşey yazıyormuş" trafik müdürlüğünden gelmiş belge.apartman görevlisi telefon ile bana iletti, acaba nedir?ceza ise nezamanın cezasıdır. çünkü 1.5 haftadır arabayı kullanmıyorum.şimdiden teşekkür ederim

"dream as if you will live forever, live as if you will die today"
Oku Ağustos 31, 2011, 17:01:24 #121
engin207

Merhabalar,
Gündüz park lambasıylamı yoksa kısa farlarlamı araç kullanmak daha iyidir?
Teşekkürler.

Vatan sevgisi imandan gelir.
Oku Eylül 17, 2011, 22:49:49 #122
dyrone

bi soruda bende.2gun once kaza yaptım sigortanın sonucunu bekliyorum..olay yeri şöyle:

iki sokakta da yol ver levhası yok.yani geçiş üstünlüğü belli deil.iki sokakta tek yön.sokakların kesiştiği yolda benim solumdan gelen  araç benim aracıma sol önden çarptı.normalde sağdaki geçiş üstünlüğüne sahip.yani benim aracım .ancak sole bi durum var.karşıya geçebilseydim ters yone girmiş olacaktım...yani sokak devam ediyor ama gidişe kapanıyor.karşıdaki adamda tutanağa bunu yazdı.ters yöne girmedim ama girecektim.giremeden vuruldu arabama.sizce ne sonuç çıkar suçlarda?

her tuzluğum var diyene hıyarla yetişemedim Sad
Oku Eylül 18, 2011, 02:01:28 #123
twobye

trafikte resmi araçlara?makam aracı vs. yol verileceğine dair bir kural var mıdır?

haha bunun cevabını bende merak ediyorum. çünkü istanbulda emniyet şeridinden tepesine lamba takan herkes geçiyordu:) hala böyle mi bilmiyorum ama haksız bir durumdu...

Koruyan ve korunan araçlara yol vermeliyiz.
Tabi Ambulans,İtfaiye bunlar ayrı.

Mesela ben askerde makam şoforüydüm, makam aracında çakar sistem vardı gerektiği anlarda kullanıyordum ama yasaktı normalde.

Oku Eylül 18, 2011, 21:33:30 #124
outdoor

Merhabalar,
Gündüz park lambasıylamı yoksa kısa farlarlamı araç kullanmak daha iyidir?
Teşekkürler.

Hiç bir şart ve halde park lambaları ile seyredilmez. Park lambaları, adı üstünde park konumunda gerekirse yakılacak olan lambalardır. Seyir halinde her zaman kısa farlarınızı kullanınız.
Oku Kasım 23, 2011, 23:28:00 #125
Ozgur

Sevgili Arkadaşlar;
Başıma öyle bir şey geldi ki güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Sizlerle paylaşayım dedim, belki Yağmur66 da görür ve bir fikir verir. İzmir'de 1988 yılında 1972 model bir Ford Consul araç satın almıştık. Aracı 1989 yılında noter satışı ile sattık. Geçen hafta babamın evine bu aracın 2006 yılına ait 140 TL'lik vergi borcu gelmiş.  Taşıtlar Vergi Dairesi'ni aradım, elinizde noter satış belgeniz var mı diye sordular. Dedim ki 22 yıl önce satılan aracın satış belgesi nasıl durur. Bilgisayardan kontrol ettiler gerçekten de araç hala babamın üzerine duruyor. Ben de şunu sordum, 1989'dan beri tüm vergileri ödenmiş de 2006 mı ödenmemiş? Birşeyler gevelediler, trafiğe başvurun dediler. Babam İzmir'de yaşıyor,işitme kaybı var ve koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor. Ben Ankara'dan bir soruşturayım dedim. Emniyete gittim, Arşive başvurun ama İzmir plakalı araçların kaydı bizde olmaz dediler. Sonra da hurda yasasından yararlanıp resen hurda işlemi yapabilirsiniz dediler. Dedim ki aracın ne ruhsatı var ne de satış belgesi, bunlar olmadan nasıl yapacağım? Sonuçta şunu söyleyeyim, dikkatsiz memurun biri kuyuya bir taş atmış. Şimdi benim 80 yaşındaki, işitme ve yürüme zorluğu çeken babam bu işin içinden nasıl çıksın? Bu hatalara yol açan memur/memurlar ile nasıl baş edilir? Az önce komiser yardımcımızın yazdıklarını okudum. Kendisi son derece iyi niyetli ve meslek erbabına halel gelsin istemiyor. Ama inanın bu işe yol açan dallamanın önüne Türkiye haritasını açıp gidilebilecek en ücra yeri işaret etmek istiyorum. Şaka bi yana bunu yapacak gücüm de var ama bana yakışmaz. Aklıma şu geliyor, gideyim karakola çalıntı ihbarı yapayım, madem araç babamın üzerine bulup getirsinler o arabayı bana...Şimdi siz söyleyin bir fikri olan var mı?
Oku Kasım 23, 2011, 23:37:35 #126
talha

yagmur 66 oncelıkle merhaba madem baskomısersınız bızde sızden alabıldıgımız herseyı alalım 9 hazıranda arabam yasak yere park yuzunden cekıldı aynı gunun aksamı cezası olan 66lırayı odeyıp aracı cıkarttım fakat 2 ay sonra evıme ceza makbuzu geldı bende odeme yaptıgım makbuzu kaybettım sımdı ne yapmam gerekıyor bu arada ben o aracımı sattım
Oku Şubat 22, 2012, 22:52:10 #127
VGA

selam yağmur66 ;
taşıt kredisi ile aldığım aracımın bundan 6 ay önce borcu bitti.TEB'den borcu  yoktur yazısını aldım fakat ruhsattaki rehini ve trafikten rehin kaldırma işlemini yapmadım. şimdi aracımı satmak istiyorum ; ne yapmam lazım.
önce bu işlemleri mi yapmam lazım yoksa satış için notere gittiğimizde borcu yoktur yazısı ile gidersek yeterl olur mu? (herhangi bir trafik ve vergi borcu yok)
şimdiden teşekkürler. Smiley
Oku Şubat 22, 2012, 23:10:46 #128
uygur

selam yağmur66 ;
taşıt kredisi ile aldığım aracımın bundan 6 ay önce borcu bitti.TEB'den borcu  yoktur yazısını aldım fakat ruhsattaki rehini ve trafikten rehin kaldırma işlemini yapmadım. şimdi aracımı satmak istiyorum ; ne yapmam lazım.
önce bu işlemleri mi yapmam lazım yoksa satış için notere gittiğimizde borcu yoktur yazısı ile gidersek yeterl olur mu? (herhangi bir trafik ve vergi borcu yok)
şimdiden teşekkürler. Smiley

Bankadan aldığınız borcu yoktur yazısını notere götürüp onaylatmanız, ardından trafik tescile gidip sistemden satılamaz hükmünü kaldırtmanız gerekiyor. plakanızı özel mesaj ile yollarsanız şu an sistemde araç üzerinde rehin olup olmadığına bakalım.

207 1.6 hdi Premium-Cam tavan
Kum Gri
Oku Şubat 23, 2012, 11:28:44 #129
Ozgur

Yağmur66 soruları görünce pert oldu arkadaşlar.
Oku Şubat 28, 2012, 18:43:17 #130
ersanozcan

Merhaba arkadaşlar! Formda yeni sayılırım. İncelediğim kadarıyla çok güzel bir form olmuş, her konuda son derece tatminkar bilgiler var. Ancak bazı ilgisiz konu başlıkları altında trafik cezaları ile ilgili sorular gördüm (Cam filmlerine ceza yazılıyormu, plakaya sonradan ceza yazlıyormu v.b.) tabi diğer üyelerimizde kesin bilgiye dayanmadan herkes kendi yorumunu yazmışlar. Bu yorumları okuyunca bu formda böyle bir konu başlığına ihtiyaç olduğunu düşündüm. O nedenle trafik denetimleri ve tescil işlemleriyle ilgili merak ettiğiniz her konuda buraya yazarsanız itinayla ve kesin bilgiye dayalı cevap bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Herkese kazasız ve cezasız bir trafik ortamı diliyorum.

Düzenleme sebebi: Başlık Küçük Harfe Çevrildi (CanRC)

Merhaba Yağmur66,
Benim aracın ruhsatı kayboldu ve polisten zabıt tutturduk.Yurtdışında çalışıyorum ve aracım istanbulda.Polisten alınan evrağın geçerli bir süresi var mı? ayrıca yeniden ruhsat çıkartmak için ne gibi işlemler yapmam gerekli? Birde ne kadar masrafı olacak?
Şimdiden teşekkürler
Oku Şubat 29, 2012, 22:39:23 #131
alilukunku

mrb ya daha önce bahsi gectimi bilmiom ama bende 207 1.4 trendy benzinli var 80binde aldım trigeri kaçta deişiyo?? kimi dio 60 bin kimi diyo 90 hatta 140 bin diyen bile var bişlgilendirebilirseniz sevinirim saygılar
Oku Şubat 29, 2012, 22:45:10 #132
Mete

konu açılalı 3 sene olmuş arkadaşlar,yagmur66 çoktan başka sektöre yönelmiştir Grin

God created turbo lag to give the v8's a chance..
Oku Şubat 29, 2012, 23:00:27 #133
twobye

mrb ya daha önce bahsi gectimi bilmiom ama bende 207 1.4 trendy benzinli var 80binde aldım trigeri kaçta deişiyo?? kimi dio 60 bin kimi diyo 90 hatta 140 bin diyen bile var bişlgilendirebilirseniz sevinirim saygılar

100 bn kmyi geçtimi değiştir.

ama bu sorunun yeri burası değil teknik destek bölümü.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan