Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 10, 2012, 10:30:45
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
Facebook sayfamıza
BURADAN
ulaşabilirsiniz.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Peugeot 207 Hakkında
»
Teknik Destek
(Moderatörler:
junker
,
hüsrev
) »
Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir
Sayfa:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Eylül 16, 2009, 09:37:20
yagmur66
yagmur66
Göster yagmur66 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster yagmur66.
Komiser Yardımcısı
Ynt: Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir
Alıntı sahibi: felistt üzerinde Eylül 15, 2009, 14:16:47
çok çok teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim. Keyifli forumlar.
Bir insanın himmeti kendi milleti ise, o; bir millet kadar büyüktür.
Ekim 07, 2009, 21:18:05
Crazy Frog
Crazy Frog
Göster Crazy Frog son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Crazy Frog.
Genel Moderator
Emniyet Müdürü
207 1.4 HDI Trendy
Merhabalar benim bir sorum olacak,
Aracımı yeni muayene ettirdim. Muayene den sonra ön plakaya bir sticker yapıştırıyorlar. Görevli arkadaş onu kaşla göz arasında harf ve rakamların arasına yamuk yumuk yapıştırmış. Bu sticker la gezmek şart mı? çıkartsak sorun olur mu?
Cevap için şimdiden teşekkürler
Ekim 08, 2009, 10:07:05
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: Crazy Frog üzerinde Ekim 07, 2009, 21:18:05
Merhabalar benim bir sorum olacak,
Aracımı yeni muayene ettirdim. Muayene den sonra ön plakaya bir sticker yapıştırıyorlar. Görevli arkadaş onu kaşla göz arasında harf ve rakamların arasına yamuk yumuk yapıştırmış. Bu sticker la gezmek şart mı? çıkartsak sorun olur mu?
Cevap için şimdiden teşekkürler
Merhaba dostum! O sticker'in trafik yönünden hiç bir zorunluluğu yok. Dolayısıyla çıkartmanda da hiç bir mahsur yoktur. Herhangi bir ceza-i müeyyidesi olmamakla birlikte muayene istasyonları daha sonraki muayenede (zannetmiyorum ama) onu sorabilir. Sizde bilmiyorum yıkama esnasında filan sökülmüş olabilir dersiniz. Hiç bir sorun çıkmaz. Selam ve sevgilerimle...
Ekim 08, 2009, 11:37:05
Crazy Frog
Crazy Frog
Göster Crazy Frog son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Crazy Frog.
Genel Moderator
Emniyet Müdürü
207 1.4 HDI Trendy
teşekkürler cevap için
çıkartıyorum hemen.
Ekim 08, 2009, 12:16:32
RC_MAN
RC_MAN
Göster RC_MAN son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster RC_MAN.
Polis Memuru
Slm
Forum icerisini detayli baktiysan rc model icin basima gelenleri anlattim..
Ama yinede bu komik oldugu kadarda yuh artik denecek kadar var.
Polis seyir halinde durduruyor arabani bagliyorum diyor sebep diyorum cam film egzos taktirmişin diyor orjinal diyorum anlamiyor aracin broşurünü gosteriyorum ne bileyim matbadan yaptirmissin diyor
Ve nihayet araba naglaniyor....
Aracim cekiliyor otoparkta cezasini tam öduyorum polis bu arac cikamaz diyor sebep cam film abi orjinal ben bilmem yasalarda renkli cam görusu engelliyor yasak eee neyapcaz Abi git servise degistirsinler....
Arkadaslar bu anlattiklarim aynen dogru kiminize komik gelecek ama turkiyede yasamanin farki okadar ucuz degil bu ulkede yasamak...
Saglam paralar yatirdik devlet baba.
Egitim şartttt...
207 RC TURBOKOLİK
Ekim 08, 2009, 13:17:32
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: RC_MAN üzerinde Ekim 08, 2009, 12:16:32
Slm
Forum icerisini detayli baktiysan rc model icin basima gelenleri anlattim..
Ama yinede bu komik oldugu kadarda yuh artik denecek kadar var.
Polis seyir halinde durduruyor arabani bagliyorum diyor sebep diyorum cam film egzos taktirmişin diyor orjinal diyorum anlamiyor aracin broşurünü gosteriyorum ne bileyim matbadan yaptirmissin diyor
Ve nihayet araba naglaniyor....
Aracim cekiliyor otoparkta cezasini tam öduyorum polis bu arac cikamaz diyor sebep cam film abi orjinal ben bilmem yasalarda renkli cam görusu engelliyor yasak eee neyapcaz Abi git servise degistirsinler....
Arkadaslar bu anlattiklarim aynen dogru kiminize komik gelecek ama turkiyede yasamanin farki okadar ucuz degil bu ulkede yasamak...
Saglam paralar yatirdik devlet baba.
Egitim şartttt...
Merhaba kardeşim! Eksoz için birşey demiyorum, eğer çevreyi rahatsız edecek şekilde eksozda bir oynama varsa orjinal haline döndürülünceye kadar trafikten men'i gerekir. Ancak eğer cam filmleri orjinalse (zaten ruhsatın "Diğer Bilgiler" bölümünde yazması lazım) cam filminden işlem yapamaz. Cam filimleriniz orjinal olduğu halde bu ruhsata işlenmemişse bağlı olduğunuz trafik kuruluşuna müracaat ederek işlettiriniz. Denetlemede görevli memurlar ruhsat bilgilerine göre işlem gerçekleştirirler. Tabi ben, sürücünün kendisine veya bir başkasına zarar vermeyecek kadar ufak tefek kusurlarından dolayı meslektaşlarımın daha esnek davranmasını, anlayış göstermesini isterim. Bu tür eleştiriler karşısında ben ne kadar üzülüyorsam, inanıyorum ki sayıları yüzbinlere varan trafik polislerini, hatta dörtyüzbini aşan tüm polis teşkilatını da üzdüğünü biliyorum. Kaba, despot, anlayışsız, asık suratlı bir polis tipi bizim tasvip ettiğimiz polis imajına uymaz. Sizlere tavsiyem bu tür nahoş bir durumla karşı karşıya kaldığınızda o memurun en yakın amirine ulaşın ve durumu bildirin, eminim ilgilenecektir. Böyle bir haksızlığa maruz kaldığınıza inanıyor ve üst amirlerince düzeltilemiyorsa bir sonraki müracaat mercii mahkemelerdir, haklarınızı orada arayabilirsiniz. Anlattıklarınızı doğru kabul ederek yaşamış olduğunuz olaydan dolayı meslektaşlarım adına üzgünüm. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
Ekim 09, 2009, 00:17:55
ankaram
ankaram
Göster ankaram son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster ankaram.
Komiser Yardımcısı
207 1,4 16v 90hp trendy
merhaba;
benimde bir sorum olacak.Önceden egzos emisyon ölçümü diye bişey vardı ve her yerde mobil istasyonlar vardı,buralara gidip egzos emisyon değerlerini ölçtürüp eğer uygunsa ölçüm istasyonunun verdiği ruhsata işletiyorduk.Bu uygulama halen devam ediyormu?Eğer ediyorsa bende yok trafikte cezası varmıdır?Bilgi verebilirseniz sevinirim.Ayrıca bugüne kadar verdiğiniz bilgilerle sanki yıllardır bu işlerle uğraşıyomuş gibi işlerimi hallettim.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Ekim 09, 2009, 08:49:33
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: ankaram üzerinde Ekim 09, 2009, 00:17:55
merhaba;
benimde bir sorum olacak.Önceden egzos emisyon ölçümü diye bişey vardı ve her yerde mobil istasyonlar vardı,buralara gidip egzos emisyon değerlerini ölçtürüp eğer uygunsa ölçüm istasyonunun verdiği ruhsata işletiyorduk.Bu uygulama halen devam ediyormu?Eğer ediyorsa bende yok trafikte cezası varmıdır?Bilgi verebilirseniz sevinirim.Ayrıca bugüne kadar verdiğiniz bilgilerle sanki yıllardır bu işlerle uğraşıyomuş gibi işlerimi hallettim.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Merhaba değerli dostum! Öncelikle ben teşekkür ederim. Eksoz emisyon ölçümleri İl Çevre Müdürlüklerince yapılmaktadır. İki yılda bir yaptırma zorunluluğu vardır. Eksoz emisyon ölçümlerinin denetimi Trafik Polisinde değildir. Dolayısıyla cezayıda Trafik polisleri yazmamaktadır. Çevre Müdürlükleri kendi personeliyle zaman zaman denetim yaparlar. Denetim esnasında Polistende yardım alırlar. Ölçüm ücreti çok cüzi bir miktar olmakla birlikte 10,00 TL civarında, cezası ağırdır. En son bildiğim 800,00 TL idi şu an ne kadar bilmiyorum. Bu eksoz emisyon ölçümü ruhsata işlenmez, onun için ayrı bir kart veriliyor. Bir denetime denk gelmediğin sürece herhangi bir cezası yok, ancak olur ya bir denetime denk gelirseniz dediğim gibi cezası bayağı tuzlu. Yaptırmanızda fayda var diye düşünüyorum. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
Ekim 10, 2009, 00:25:55
tercan5205
tercan5205
Göster tercan5205 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster tercan5205.
Polis Memuru
Selamlar;
Bir soruda benden,3 ay önce Temde sapanca yakınlarında önümdeki kamyonun kaplama lastiginin parçalanması sonucu ön plakamı kaybettim.Gece oldugundan plakayı bulamadık.Daha sonra Kahramanmaraş'ta kayıp dilekçesi vererek yeni plaka çıkarttım. Fakat daha sonra trafik kontrollerinde ekiplere göstermem için verilen dilekçenin kopyasının faks cihazından çekilen fotokopi olması yüzünden silindigini ve kullanılmaz hale geldigini gördüm.
Her trafik kontrolünde aracımın şase ve motor numaraları kontrol ediliyor.Ayrıca dilekçe fotokopisi istiyorlar.
Bu konu ile ilgili neler yapabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
2007 1,4 Hdi Trendy / İllede GTL+
Ekim 10, 2009, 00:55:48
ankaram
ankaram
Göster ankaram son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster ankaram.
Komiser Yardımcısı
207 1,4 16v 90hp trendy
Alıntı sahibi: yagmur66 üzerinde Ekim 09, 2009, 08:49:33
Alıntı sahibi: ankaram üzerinde Ekim 09, 2009, 00:17:55
merhaba;
Merhaba değerli dostum! Öncelikle ben teşekkür ederim. Eksoz emisyon ölçümleri İl Çevre Müdürlüklerince yapılmaktadır. İki yılda bir yaptırma zorunluluğu vardır. Eksoz emisyon ölçümlerinin denetimi Trafik Polisinde değildir. Dolayısıyla cezayıda Trafik polisleri yazmamaktadır. Çevre Müdürlükleri kendi personeliyle zaman zaman denetim yaparlar. Denetim esnasında Polistende yardım alırlar. Ölçüm ücreti çok cüzi bir miktar olmakla birlikte 10,00 TL civarında, cezası ağırdır. En son bildiğim 800,00 TL idi şu an ne kadar bilmiyorum. Bu eksoz emisyon ölçümü ruhsata işlenmez, onun için ayrı bir kart veriliyor. Bir denetime denk gelmediğin sürece herhangi bir cezası yok, ancak olur ya bir denetime denk gelirseniz dediğim gibi cezası bayağı tuzlu. Yaptırmanızda fayda var diye düşünüyorum. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
verdiğin bilgi için teşekkür ederim hemen yaptırmam lazım.
Ekim 12, 2009, 08:34:53
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: tercan5205 üzerinde Ekim 10, 2009, 00:25:55
Selamlar;
Bir soruda benden,3 ay önce Temde sapanca yakınlarında önümdeki kamyonun kaplama lastiginin parçalanması sonucu ön plakamı kaybettim.Gece oldugundan plakayı bulamadık.Daha sonra Kahramanmaraş'ta kayıp dilekçesi vererek yeni plaka çıkarttım. Fakat daha sonra trafik kontrollerinde ekiplere göstermem için verilen dilekçenin kopyasının faks cihazından çekilen fotokopi olması yüzünden silindigini ve kullanılmaz hale geldigini gördüm.
Her trafik kontrolünde aracımın şase ve motor numaraları kontrol ediliyor.Ayrıca dilekçe fotokopisi istiyorlar.
Merhaba kardeş! Kaybolan bir plaka için araç sahibinin herhangi bir trafik kuruluşuna müracaat etmesi halinde yenisi verilir. Verilen plaka eski plakanın aynısıdır, aynı soğuk mühür vurulur. Dilekçenin bir örneğinin yanında taşınması, denetim görevlilerine bu dilekçe örneğinin gösterilmesi, gösterilmemesi halinde sizin söylediğiniz gibi motor ve şase numaralarının kontrol edilmesi diye bir uygulamamız yok, ben böyle bir şey duymadım. Plakanın zayiinden dolayı yeni plaka verilmiş, soğuk mühürü filan tamamsa bu plaka geçerlidir, bunun için ayrıca bir belge ibraz etmenize gerek yoktur. Burda bir yanlış anlaşılma var ama ben çözemedim. Ya siz sormak istediğinizi tam anlatamadınız, yada daha farklı bir durum var gibi geldi bana. Tam detaylı bilgi verirseniz sizi daha iyi aydınlatabilirim. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
Ekim 13, 2009, 00:11:25
tercan5205
tercan5205
Göster tercan5205 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster tercan5205.
Polis Memuru
Alıntı sahibi: yagmur66 üzerinde Ekim 12, 2009, 08:34:53
Alıntı sahibi: tercan5205 üzerinde Ekim 10, 2009, 00:25:55
Selamlar;
Merhaba kardeş! Kaybolan bir plaka için araç sahibinin herhangi bir trafik kuruluşuna müracaat etmesi halinde yenisi verilir. Verilen plaka eski plakanın aynısıdır, aynı soğuk mühür vurulur. Dilekçenin bir örneğinin yanında taşınması, denetim görevlilerine bu dilekçe örneğinin gösterilmesi, gösterilmemesi halinde sizin söylediğiniz gibi motor ve şase numaralarının kontrol edilmesi diye bir uygulamamız yok, ben böyle bir şey duymadım. Plakanın zayiinden dolayı yeni plaka verilmiş, soğuk mühürü filan tamamsa bu plaka geçerlidir, bunun için ayrıca bir belge ibraz etmenize gerek yoktur. Burda bir yanlış anlaşılma var ama ben çözemedim. Ya siz sormak istediğinizi tam anlatamadınız, yada daha farklı bir durum var gibi geldi bana. Tam detaylı bilgi verirseniz sizi daha iyi aydınlatabilirim. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
Merhaba
Sizinde söylediginiz gibi plakayı problemsiz bir şekilde çıkarttım.Soguk mührü vs herşey tamam.Hatta elimde şoförler odasının plaka çıkartılırkenki makbuz vs var.
Ancak daha sonrasında 3 kere ayrı ayrı trafik kontrolunde sistemde plakamın kayıp oldugunun görüldüğünü söylediler ve kontrol amaçlı olarak şasi ve motor numaralarına baktı arkadaşlar.
Son iki kontrolde ise kesinlikle kayıp dilekçesinin fotokopisinin olması gerektigini belirttiler.
Konuyu bu yüzden bir bilene sorma geregi duydum
Daha farklı nasıl bir durum olabilir.Aydınlatırsanız sevinirim.
Cevabınız için teşekkürler.
«
Son Düzenleme: Ekim 13, 2009, 00:17:06 Gönderen: tercan5205
»
2007 1,4 Hdi Trendy / İllede GTL+
Ekim 13, 2009, 09:28:05
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Merhaba tercan5205! Plakanın kaybolmasından dolayı yeni plaka talebiyle trafik kuruluşuna müracaat ettiğinizde kayıp plaka polnet sistemine giriliyor. Denetlemelerde bundan dolayı aracınızın daha detaylı incelenmesi normal. Ancak bunun için dilekçe örneği veya plaka makbuzunu yanınızda taşıma zorunluluğu gibi bir durum söz konusu değil. Zaten kaybolan tek plaka, senin aracında ise plakaların ikiside mevcut, ruhsatıda ibraz ettikten sonra mesele kalmaması lazım. Motor ve şase numaralarınında kontrol edilmesine gerek yok. Kaybolan plakadan dolayı bilgisayar kaydına "detaylı inceleme" şerhi düşüldüğünden bazı görevliler bunu abartıyor olabilir. Eğer dilekçe örneği veya plaka makbuzu bu sorunu çözecekse bağlı olduğunuz trafik kuruluşuna müracaat ederek bunu temin edebilirsiniz. Selam ve sevgilerimle... Keyifli forumlar.
Kasım 30, 2009, 16:21:42
rasta
rasta
Göster rasta son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster rasta.
Polis Memuru
kaza yaptım ne yapmam lazım
İyi günler dün gece dikkatsizlik sonucu yol ortasında bulunan şeritleri ayıran kaldırıma çıktım ve ön sol farım kırıldı tampon yamuldu ve lastik patladı size sorum şu olacak sayın yağmur66
aracımın kaskosu var ancak ben gecenin ilerleyen saatleri olduğu için polis çağırmadım henüz aracı servisede götürmedim elimde tutanak olmadığı için pürüz çıkarmı yada ben kendimmi tutanak tutmalıyım
Kasım 30, 2009, 18:11:24
twobye
twobye
Ziyaret et twobye web site.
Göster twobye son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster twobye.
tuğbay ışıklar
Site Admin
Emniyet Müdürü
Pug 207 1.4 hdi Beyaz Trendy
Benzer bir yer yada aynı yere götür aracı:D
Kaza süsü ver:D
Fotoğraflarını çek.
Yere fiber parçaları saç
Arabanın kaza gören yerde değiştirmek istediğin parça varsa onlarıda kır yola at
Sigortacını ara:D
Bir tane peugeot 207 s2000'im olsa sadece rolentide çalışsa ben onu dinlesem, o başka hiç birşey yapmasa...
Sticker Almak İsteyenler
http://www.207tr.com/index.php/topic,6901.msg89527.html#new
Sayfa:
1
...
5
6
[
7
]
8
9