Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 00:06:37
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
Satılık bölümüne ilan koyabilmek için en az 50 mesajınız olmalıdır. İlan kurallarına uymayan ilanlar uyarısız silinecektir.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Peugeot 207 Hakkında
»
Teknik Destek
(Moderatörler:
junker
,
hüsrev
) »
Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir
Sayfa: [
1
]
2
3
...
9
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Mayıs 13, 2009, 15:32:24
yagmur66
yagmur66
Göster yagmur66 son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster yagmur66.
Komiser Yardımcısı
Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir
Merhaba arkadaşlar! Formda yeni sayılırım. İncelediğim kadarıyla çok güzel bir form olmuş, her konuda son derece tatminkar bilgiler var. Ancak bazı ilgisiz konu başlıkları altında trafik cezaları ile ilgili sorular gördüm (Cam filmlerine ceza yazılıyormu, plakaya sonradan ceza yazlıyormu v.b.) tabi diğer üyelerimizde kesin bilgiye dayanmadan herkes kendi yorumunu yazmışlar. Bu yorumları okuyunca bu formda böyle bir konu başlığına ihtiyaç olduğunu düşündüm. O nedenle trafik denetimleri ve tescil işlemleriyle ilgili merak ettiğiniz her konuda buraya yazarsanız itinayla ve kesin bilgiye dayalı cevap bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Herkese kazasız ve cezasız bir trafik ortamı diliyorum.
Düzenleme sebebi: Başlık Küçük Harfe Çevrildi (CanRC)
«
Son Düzenleme: Mayıs 13, 2009, 16:10:42 Gönderen: can_RC
»
Bir insanın himmeti kendi milleti ise, o; bir millet kadar büyüktür.
Mayıs 13, 2009, 16:13:13
Koloni
Koloni
Göster Koloni son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Koloni.
Baş Komiser
İnsan yaptığı şeydir, söylediği değil...
Ynt: Trafik Mevzuatıyla İlgili Her Türlü Soruya Cevap Verilir
çok kılına denk düşmedike birde konuşmayı bildiğiniz sürece cam filmlerine pek bişey demiyorlar..
ben arabayı aldığımın 3. günü yaptırdım filmleri koyu olmasına ragmen 1 kez bile çevrilmedim..
KML
Mayıs 13, 2009, 16:32:46
sve
sve
Göster sve son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster sve.
Komiser
Siyah, 1.4, 90 bg, Mp3, Trendy.
@yağmur66
Uzmanlık alanın mı yoksa bu işle mi iştigal ediorsun?
Mayıs 13, 2009, 17:30:38
Crazy Frog
Crazy Frog
Göster Crazy Frog son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Crazy Frog.
Genel Moderator
Emniyet Müdürü
207 1.4 HDI Trendy
güzel bir başlık olmuş..
Mayıs 13, 2009, 19:49:34
pyhton
pyhton
Göster pyhton son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster pyhton.
Komiser Yardımcısı
Alıntı sahibi: Crazy Frog üzerinde Mayıs 13, 2009, 17:30:38
güzel bir başlık olmuş..
film konusunda sanırım yasa varmış polisler isterlerse bağlayabiliyorlarmış bizim eski arabada vardı pug'a hanım yaptırmadı o yüzden
Mayıs 13, 2009, 20:18:52
Koloni
Koloni
Göster Koloni son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster Koloni.
Baş Komiser
İnsan yaptığı şeydir, söylediği değil...
Alıntı
film konusunda sanırım yasa varmış polisler isterlerse bağlayabiliyorlarmış bizim eski arabada vardı pug'a hanım yaptırmadı o yüzden
Alıntıdır
"Cam filmlerini binalarda kullanmada herhangi bir engel yoktur. Araçlarda ise cam filmi ile ilgili ülkemizde maalesef bir yasa bulunmamaktadır. Ülkemizde aksesuar kullanımı ile ilgili hiç bir yasa yoktur. Araca sonradan takacağınız her malzeme (jant, spoiler, ototeyp etc..) yasal değildir. Tüm dünyada cam filmleri kullanımı araçlarda yasalarla belli standartlara baglanmıstır. Cam filmi kullanımı sadece binalarda değil - sağladığı üstün yakıt tasarrufu, emniyet, UV engeli ve daha bir cok nedenden - araçlarda da kullanımı avrupa ve amerikada yetkililerce tavsiye edilmektedir. Ülkemizde son olarak yaptığımız bazı görüşmeler sonucu TÜV muayene istasyonlarında hafif kusurlu olarak geçirilmesi kabul edilmiştir. Daha net çözümler için su anda ancak ne zaman çıkacağı belli olmayan yasaları beklemekteyiz"
KML
Mayıs 13, 2009, 20:50:31
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
sve dostum evet uzmanlık alanımız ve bu işle iştigal ediyoruz. Birer sürücü olarak hiç bir üyemizin sevmediğini bile bile kendimi tanıtmaktan da çekinmeyeceğim. Belki bu vesileyle bazı dostlarımızın kafasındaki Trafik Polisi imajını da değiştirebilirsem ne mutlu bana. Arkadaşlar bendeniz Başkomiserim. 1,5 yılı Şube Müdür vekilliği olmak üzere yaklaşık 8 yıl Trafik Şubesinde görev yaptım. Herkesin geçmiş hayatında en az bir iki defa trafik polisiyle yaşadığı kötü anısının bulunduğuna inanıyorum. Ancak şunu unutmamak gerekirki bu trafik polisleri uzaydan gelmediler, onlarda bu milletin içinden çıktıkları için milletimizin genel kültür düzeyini ve diğer tüm özelliklerini birebir yansıtmaktadırlar. Bizim milletimizin en belirgin özelliklerinden biride aşırı duygusal olmasıdır, trafik polislerimizde ne kadar eğitirsek eğitelim yinede görev esnasında bu duygusallıklarını yenemiyorlar maalesef. O nedenle hiç arzu etmediğimiz halde uygulamada bir takım sıkıntılar yaşandığı muhakkak. Ama şunu iddia ederim ki bizim trafik polislerimiz kadar kanunu vatandaşın lehine esnek kullanan başka bir ülke polisi yoktur. Aramızda Avrupada yaşayan varsa veya en azından avrupada yaşayan bir yakını olan varsa oralarda trafik kurallarının ne kadar katı uygulandığını bilirler. Sık sık şu tür itirazlara rastlıyoruz,"efendim yol düzgün, araba çok güvenli 110 km hıza ceza yazılırmı" Kanun böyle diyorsa uygulayıcı ne yapsın, ben kanunu tanımıyorum diyebilirmi, kanunu yapmışlar, trafik polisinide o kanunu uygulaması için görevlendirmişler, o iş için maaş veriyorlar. Bende diyorum 90 km hız çok az yükseltilmesi lazım diye, o zaman ne yapacağız bir kamuoyu oluşturup siyasilere bu kanunun düzeltilmesi için baskı yapacağız, yoksa uygulayıcıya tepki göstererek bu iş düzelmez. Bu iş şuna benzer kanun adam öldürmeye müebbet hapis diyor ama sen hakime niye müebbet verdin diye kızıyorsun. Bu trafik polislerinin içerisinde yanlış yapan yokmu, olabilir ama bunu tüm bir teşkilata çıkarmak ne kadar vicdani olur onu tartışmak gerekir. Onursuz insan hangi meslekte olursa olsun onursuzdur. Burda vatandaşımızada çok iş düşmekte böyle yanlış yapanı kaçımız şikayet ediyoruz, şikayet edipte netice alamayan varmı. Bu mesleğin içinde biri olarak ben biliyorumki bu tür şikayetler ciddiyetle değerlendirilmekte ve yanlış yapan mutlaka cezalandırılmaktadır. Herşeyden önce bizler birer sorumlu vatandaş olarak denetimci olacağız, yanlışları görmemezlikten gelmeyeceğiz ve düzeltilmesi için işin takipçisi olacağız bakın o zaman bazı şeylerin düzeldiğinin farkına varacaksınız. Selam ve saygılarımla
Mayıs 13, 2009, 21:43:42
yagmur66
yagmur66
Komiser Yardımcısı
Cam filmi konusuna gelince. Bir çok aksesuar kullanımında olduğu gibi cam filmlerinede K.Y.T.Kanunu'nun 30/1-b maddesine (Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) göre işlem yapılmaktadır. Cam filmleri burda görüşü engelleyen bir unsur olarak değerlendirildiğinden, işin püf noktası cam filminin görüşü engelleyecek kadar koyu renkte olup olmadığıdır. Bunun yorumu da tamamen trafik polisine bırakılmıştır. İşte burda sürücünün tutumu çok önem arz etmektedir, dedik ya çoğu zaman trafik polisleride duygularıyla hareket edebilmektedir diye, işte onun için eğer sürücü "kardeşim benim filmler görüşü engelleyecek kadar koyu değil ceza yazamazsın" derse yazar, yok eğer "memur bey evet haklısın ama ben görüşü engellediği için cam filmlerinin yasak olduğunu biliyordum, oysa benim filmler açık renkte görüşü engelleyecek şekilde değil isterseniz binip bir kontrol edin, yinede siz bilirsiniz sök derseniz sökerim ama ceza yazmazsanız çok sevinirim" derseniz, bu kibarlık karşısında trafik polisinin yağları erir, ceza yazmaya eli varmaz. Duygusallık dediğim olay işte bu, bu bir tüyodur, deneyebilirsiniz. Selam ve saygılarımla.
Not: 30/1-b maddesi 128.00 TL para cezası ve eksiklik giderilinceye kadar trafikten men. Ceza tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanarak 96.00 TL ödenir.
«
Son Düzenleme: Mayıs 13, 2009, 22:09:59 Gönderen: yagmur66
»
Mayıs 13, 2009, 21:46:38
msthrpt
msthrpt
Göster msthrpt son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster msthrpt.
Polis Memuru
vala ben daha oncekı seat arabama aldıgım gun fılm cektırmıstım ertesı gun söktuler
hemde en pıyasa caddede butun fılmlı arabalar yanımdan gecerken benımkıler sokuldu bu ıs artık sansa kalmıs dıyelım sımdı bu yuzden onlere cektıremıorum
Mayıs 13, 2009, 23:37:51
UTKU ULUER
UTKU ULUER
Göster UTKU ULUER son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster UTKU ULUER.
Komiser
BLue 207
herşey konuşmada bitiyor bencede kibar ve saygılı olup duygusallık kuracaksın
''Shell V-Power Diesel GTL''
Mayıs 14, 2009, 04:00:39
msthrpt
msthrpt
Göster msthrpt son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster msthrpt.
Polis Memuru
konusmayla bıtse sokmezlerdı benımkınıde
ben guselce anlattım abı haklısın bılıorum yasak ama yazın antalya sıcagı malum ama yınede sok sen bılırsın dedım dusunmeden soktu
okadar cok sorunlu varkı yapcak bsey yok sonadan duydum o sahsıyet butun gs plakalı arabalara aynısını yapıomus........
Mayıs 14, 2009, 07:40:14
sve
sve
Göster sve son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster sve.
Komiser
Siyah, 1.4, 90 bg, Mp3, Trendy.
Yağmur66'nın trafik polisinin duygusallığı hakkında söylediklerine kısmen katılıyorum. Servis arkadaşım geçen hafta İzmir'deki cenazesine (Ankara'da yaşıyorum), giderken kendisini aşırı süratten (110 km/s) durduran trafik polisine İzmir'deki cenazesine gittiğini söyleyince trafik polisi uyararak kendisine ceza yazmamış. Ama dönüşte hiçbir mazereti olmadığından 128,00.-TL'lik cezayı yemiş.
Mayıs 14, 2009, 08:03:36
boretto
boretto
Ziyaret et boretto web site.
Göster boretto son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster boretto.
Komiser
Araç: peugeot 207 1.4 hdi Trendy
LeO---> 2fast4u
oncelıkle foruma hosgeldınız ...
bugune kadar hıcbır trafık memuru ıle sorun yasamadım cunku neden durduruldugumu bılıyorum ... en son otoban cıkısında 145 ıle radara gırdım ... memur bey geldı beyfendı 145 le radara gırdınız dedı ben de ıyı yavaslamısım memur bey dedım ...guluştuk cezamızı aldık fılmlere baktı o arada baska bı surucu arkadasta ceza yemıs radardan ofkelı bı sekılde '' burda onceden radar yoktu ya fılan dedı'' bende- ozaman bu otobandan ılk gecısınız dedım gulerek cunku orda hep radar olur
sonra memura döndüm fılm dıyordunuz memur bey dedım yok bunlar cezaya gırmez devam edebılırısınız lutfen dıkkatlı gıdın dedı .
bu arada aracımdakı fılmler en ınce olanından yanı 207 nın on camı buyuk oldugundan kararma olmuyor fazla en azından gunes ısıklarındanda koruyor mersın ıcın uygun ...
Mayıs 14, 2009, 08:16:38
ufukk
ufukk
Göster ufukk son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster ufukk.
Emniyet Amiri
Alıntı sahibi: sve üzerinde Mayıs 14, 2009, 07:40:14
Yağmur66'nın trafik polisinin duygusallığı hakkında söylediklerine kısmen katılıyorum. Servis arkadaşım geçen hafta İzmir'deki cenazesine (Ankara'da yaşıyorum), giderken kendisini aşırı süratten (110 km/s) durduran trafik polisine İzmir'deki cenazesine gittiğini söyleyince trafik polisi uyararak kendisine ceza yazmamış. Ama dönüşte hiçbir mazereti olmadığından 128,00.-TL'lik cezayı yemiş.
Servis arkadaşınız için söyleyeceklerime alınmayın ama bence trafik polisinin iyiniyetini tamamen suistimal etmiş.
En azından
dönüş yolunda; o trafik polisinin iyiniyetinin hatırına hız sınırlarına uyabilirdi... Ama halkımızda böyle bir duyarlılık yok ne yazık ki...
1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Mayıs 14, 2009, 08:26:56
ufukk
ufukk
Göster ufukk son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster ufukk.
Emniyet Amiri
Hazır başkomiseri yakalamışken; ben de bir soru ve eleştrimi dile getirmek istiyorum...
Geçen ay evime "kırmızı ışıkta geçtiğim" için ceza gelmiş. Ceza kesilen yer Eryaman - Göksupark kavşağı... Öncelikle hiç bir abartı ve yalan olmadan araç kullanma alışkanlılkarımdan bahsedeyim ki, beni biraz tanıyın :
1. Gecenin 4'ünde bomboş bir yolda bile kırmızı ışıkta dururum. Sık sık sağa dönüşte kırmızı ışıkta durduğum için insanlardan tepki alırım. (Güzel ülkem!)
2. Şerit değiştirirken bile sinyal veririm.
3. Şehiriçinde pek mümkün olmuyor ama şehirlerarası yollarda hız sınırlarına harfiyen uyarım.
4. Sağlama yapmam; makas atmam. Kimsenin sağından solunda önüne geçmeye çalışmam, sıkışık trafikte şeridimde kalırım ve trafiği daha da sıkıştıracak hareketler yapmam.
Özetle "örnek" sayılabilecek bir sürücüyüm. Ve bahsedilen ceza da kesinlikle haksız yere yazılmış... Siz şimdi bir başkomiser olarak mutlaka "yanlış yazılmış olamaz" diye düşüneceksiniz ama sizi temin ederim -istemeyerek bile olsa- ceza haksız...
Açıkcası indirimli 96 lira gibi bir para olduğu için, devletime feda olsun diyerek hakkımı arama yoluna gitmedim. Bir daha benzeri bir durumla karşılaşırsam, hakkımı nasıl ararım? Boşa mı kürek çekerim yoksa çabamın sonucunu alabilir miyim? İnanın o para değil ama o cezayı yemiş olmak o kadar ağırıma gitti ki, bütün akşam sinirden yerimde oturamadım... Bir daha böyle bir şey olursa kesinlikle hakkımı arayacağım...
Şimdi bu sorudan sonra ilk cümlemde bahsettiğim "eleştri" kısmına gelmek istiyorum. Eleştrim trafik polislerinin yazdığı cezaların çok rasgele olması. Ankara'da günde belki 10.000 kişi kırmızı ışıkta geçiyordur ama polis gidip bunların 3-5 tanesine ceza yazınca; insanlar cezaya tepki gösteriyor. Bence trafik polisleri ceza yazma konusunda çok daha etkin olmalı, insanların trafikte yaptıkları kural ihlalleri yanlarına kar kalmamalı. Trafik polisinin gözü önünde insanlar kırmızıda geçiyor, hatalı şerit değiştiriyor ama trafik polisi kılını kıpırdatmıyor.
Kolay gelsin.
1.4 Trendy
(75HP, Manuel)
Sayfa: [
1
]
2
3
...
9
Yukarı git
« önceki