207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 23, 2012, 00:00:16
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mayıs 06, 2009, 11:23:35 #0
Crazy Frog

Bir köy okuluna yardım yapalım mı?

Merhaba Arkadaşlar,

Biliyorsunuz geçen ay askerlik görevim dolayısıyla Samsun'daydım. Askere gidenler mutlaka şait olmuşlardır, maalesef ki hala okuma yazma bilmeyen, rakamları bile tanımayan insanlar var. Onları görünce gerçekten içim burkuldu. TSK, askerlikleri süresince bu gibi kişilere elinden geldiğince okuma yazma öğretmeye veya düşünce üretmelerini sağlamak için bir takım derslerle eğitim veriyor ama tabi ki 18 yaşını çoktan geçmiş bir eri de o yaştan sonra ne kadar değiştirebilirsiniz?  Zaten bu çabayı görünce neden askerlik süresinin bu kadar uzun olduğunu anlıyorsunuz.

Düşündüm ki, 700 üyeye ulaşmış bir kitleyiz. Hepimiz de Türkiye'liyiz. Memleketin gerçeklerini görmezden gelip, Mardin'de 44 kişiyi öldüren kan davası haberlerini izlerken ne cahil adamlar var dünya da demek yerine (Ben 1 ay önce böyleydim ) küçük de olsa cahilliği yenmek için bir yardım yapamaz mıyız?

Benim aklıma bir köy okuluna kitap,kırtasiye, giyecek yardımı yapmak geldi. Okulda hiç bir şey yok diye çocuklarını okula göndermeyen 5 ailenin çocuğunu bile okula kazandırsak, çocuklara okuma bilincini oturtsak, kardır diye düşünüyorum.

Fakat nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Aramızda öğretmen olan üyelerimiz de var. Onların da yardımıyla bir yardım kampanyası yapalım mı ne dersiniz?

Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi bekliyorum. Daha farklı bir yardım da önerebilirsiniz.

Gökhan

Oku Mayıs 06, 2009, 11:31:42 #1
Omer Durusoy

Ynt: Bir köy okuluna yardım yapalım mı?

Çok guzel düşünce ve ımkanlar doğrultusunda evet dıyebılırım..!

böyle bir düşüncem benımde vardı..!
Onca netten ınsan tanıyorum ve araba üzerine ve hepde arabalara yapılan masraflar..!
Yanı hep kendımıze,
Birde bu gibi platformlarda ufakdan da olsa yararlı şeyler yapılması ıcın cok dusundum..!
Bunun ıcınde forum bıle kurma aklıma geldı ama boş boş boş çıkacagından başka umudum kalmadı..!

Gökhan bak benden de şu öneri var guzel arkadasım;
Polatlının bır koyune doğru cocuk yuvası var..!
Ben lısedeyken oraya sınıfca kardeş edinmeye gitmiştik..!
Gücümüz yettiğince yardım ettık FAKAT;
onların bir yardımdan daha cok abilere ihtiyacları var..!
Bir sürü cocuk vardı ve cocuklar bızım ellerımızden tutmak ıcın bırbırlerıyle tartısıyorlardı..!
vs. vs...
yine uzun yazmaya başladım Smiley

Düşüncen cok guzel,
ve bende istiyorum kı yapacagımız yardımları bız kendımız teslım edelım..!
Birşeyler toplayıpda göndermeyelım..

Ömer DURUSOY /// WASHING PARK
Online: omerdurusoy@hotmail.com
Oku Mayıs 06, 2009, 12:37:22 #2
sve

Ben neye karar verirseniz varım ama Ömer'in dediği daha mantıklı geldi.

Oku Mayıs 06, 2009, 13:54:26 #3
felistt

bende son 1 aydır bu düşüncedeydim. hatta bir okul bulup. müdürlerini arayıp çocuklara ayakkabı almak istiyorum. hepsinin ayakkabı numaralarını liste halinde atabilir misiniz diyecektim. böyle birşey yapılabilir bence...bunun yanında kitaplar da gönderebiliriz...kendimizin gitmesi tabiki en güzeli ama bu şartlarda benim için gitmek çok zor:(
Oku Mayıs 06, 2009, 16:36:50 #4
Helimoğlu

ben bir köy okulunda öğretmenim arkadaşlar. toplam mevcudumuz 140. okulumuz taşıma merkezi. yani 20 tane köyden taşımayla öğrenci geliyor. oldukça fakirler çoğu. ayakkabı, gömlek, pantolon ihtiyaçları oluyor çoğunun. kütüphanemiz için roman ve öykü kitapları gereksinimimiz var.

Oku Mayıs 06, 2009, 16:40:57 #5
felistt

Allah be süpersin Helimoğlu...Ben olaya giriyorum arkadaşlar. Çevremdeki insanlardan da rica ederek işe başlıyorum. Helimoğlu okulun ismini ve adresini verebilir misin?
Oku Mayıs 06, 2009, 16:45:53 #6
Helimoğlu

Çok teşekkürler felistt.

Okulum:

Konarı Şehit Halil Gözlemeci İlköğretim Okulu
Konarı Köyü - Safranbolu / KARABÜK

Oku Mayıs 06, 2009, 18:50:35 #7
gyeseren

Nasıl bir yardım yapacağız? Hesap numarasında mı yardım toplanılacak yada sembolik olarak safranboluya küçük bir 207 kafilesi mi gidecek? Safranbolu daki okul mu olacak? Çok güzel bir düşünce gönülden tebrik ediyorum ...
Oku Mayıs 06, 2009, 19:20:52 #8
ibrahim_gunes44

Arkadaşlar bir öğretmen olarak forumumuzda böyle bir konunun açılması beni çok mutlu etti, Bende Adıyaman'ın Besni ilçesinin küçük bir köyünde birleştirilmiş sınıf okutuyorum. Öğrencilerimiz genelde tatillerde pamuk toplamaya gidiyorlar, bir eğitimci olarak çocuklarımızı böyle görmek beni çok üzüyor. Kendi çabalarımızla öğrencilere bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama sizlerinde yardımlarını bekleriz. Çocuklarımız için para talep etmiyoruz ama giyecek ve kırtasiye yardımına gerçekten ihtiyaçları var. Başka okula yardım yapmaya karar verilirse bende katılmak isterim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Çamurcu İlköğretim Okulu
Besni / Adıyaman
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2009, 19:24:09 Gönderen: ibrahim_gunes44 »
Oku Mayıs 06, 2009, 20:54:07 #9
Helimoğlu

ibrahim, eğitimci eğitimcinin halinden en güzel şekilde anlar. şehir, semt, okul ne kadar modern olursa olsun içini dolduran öğrenciler o kadar zengin olamıyor maalesef. fakirlik ülkemizin kanayan yarası... senin öğrencilerine ben de yardım yapmaya hazırım kardeşim. saygılarımla...

Oku Mayıs 06, 2009, 21:08:28 #10
ibrahim_gunes44

teşekkürler arkadaşım, dediğin gibi bu öğrenciler hepimizin mekan farketmez yeterki faydalı olalım çocuklarımıza.
Oku Mayıs 07, 2009, 09:12:41 #11
felistt

arkadaşlar ben her 2 okul içinde harekete geçtim. inşallah sonucu hayırlı olacak. her insanın kalbinin bir yerinde bu güzel duyguların yattığına inanıyorum. belki gün gelecek benim evladım da aynı durumda böyle güzel yardımları görecek...
Oku Mayıs 07, 2009, 23:33:14 #12
Crazy Frog

Tepkilerin olumlu olması gerçekten sevindirici  Smiley
felistt, nasıl harekete geçtin bizimle paylaşabilir misin? her 2 okulumuza da beraberce bir yardım yapabilirsek daha iyi olur. Hazır Mesut ve İbrahim de okullarının ihtiyaçları olduğunu söylemişken belki bir ihtiyaç listesi yaparız ve yollarız?

Oku Mayıs 07, 2009, 23:35:03 #13
dyrone

destekliyorum gokhan

her tuzluğum var diyene hıyarla yetişemedim Sad
Oku Mayıs 08, 2009, 21:27:53 #14
Emrah

Ben de Bir ilköğretim okuluında öğretmenim,benim okulumda çok da fazla ihtiyaç sahibi öğrenci yok,olsa da bir şekilde yardım alıyorlar..merkezi bir okul olduüğu için pek yok..cüzdanımın elverdii ölçüde yardım etmek isterim,hesap numarası gibi birşey olursa buradan öğrenirim.hiç değilse birkaç çocuğun kalemini,üdefterini,silgisini bile alabilsem bi yardımdır.Herkesin de bunu destekleyeceğine -forumun bugüne kadarki paylaşımlarını gözönüne aldığımda- inanıyorum.Fikri ortaya atan arkadaşımı ve hemen alevlendiren diğer arkadaşları kutlarım.

Peugeot 207 1.6 hdi Premium
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan