Gelişmiş Arama
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 07, 2012, 03:36:06
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
:
Facebook sayfamıza
BURADAN
ulaşabilirsiniz.
207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü
»
Otomobil & Modifiye
»
Teknik Konular
(Moderatör:
junker
) »
Otomobiller hakkında merak ettiğiniz herşey...
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topic Tools
Topic Tools
Yazdır
Eylül 18, 2008, 14:37:45
4815162342
4815162342
Ziyaretçi
Ynt: Otomobiller hakkında merak ettiğiniz herşey...
Alıntı sahibi: memat üzerinde Eylül 18, 2008, 13:12:53
Alıntı sahibi: 4815162342 üzerinde Eylül 16, 2008, 23:26:30
hatta bazen ıntercoolerları bıle sogutma ıhtıyacı duyulabılır (sadece daha fazla guc ıcın) bunuda ter spreyı denılen ve ıntercoolera atomıze sıvı puskurten bır spreyle yapmak mumkundur...
benim bildiğimintecooleri soğutanın en iyi ve en verimli yöntemi intercooleri nitrooksijenle soğutmaktır. bide yazılım yükleme işi çok sakat bi iş çünkü arabann beyni açılıyo ve %90 oranında bir daha düzen tutmuyor
@shadowman
sen aracının turbosunu büyütmek istiyorsan önce pistonları güçlendirmen daha dayanıklı piston alman ve ona bağlı olarak motorda bir takım değişiklikler yapman gerekir. zaten bizim arabalara T serisi (T1, T2, T3 veya T4) turbo takamasın bunlar genelde subaru, mustang porsche v.b. büyük motorlu araçlar için kullanılır. intercoolerolayını serviste yapmıyorlar sordum sadece dışarıda yaparlar oda motorun ömrünü çok kısaltır eğer performans almak istersen superchip, kutu içi filtre, dizeller için performans ekzozu v.b. alman yeterli
superchip, 15-50 bhp arası güç verir 10 seviyedir tek olan seviyeler 1.3.5.7.9 tork 2.4.6.8.10. seviyeler ise hp gücüdür. fiyatı 1000-2000 ytl arasında değişir
kutu içi filtre 2-3 hp güç alırsın 150 ytl dir ki en iyisi K&N ve HKS dir.
performan ekzozu markasına göre ürettiği güç ve fiyatı değişir ama tavsiyem enzo dur.
bide diesel charger die bişey var buda yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlıyor bunuda 900-1000 ytl ye taktırırsın.
yazılım yuklemede aracın beynı acılmıyor multıplaksaj sıstemı kullanılarak tek kabloyla ıslemı halledıyorlar.
Eylül 18, 2008, 14:51:56
4815162342
4815162342
Ziyaretçi
turbolar hakkında anlattıklarını bende detaylı olarak anlattım, intercooler turbo, egzantrik mili, bunlar pahalı modifiyeler, ve açıkçası 207 için değmeyecek kadar pahalılar... bu modifiyeleri düşünecek birisinin aracının motorunun 2000 cc den az olmaması gerekır bence ve hatta buda yetmez bu modifiyeye gireceksen, japon yada amerikan kullanacaksın.(bir kaç avrupa markasınında kullanılabılırlıgı vardır.) ve ayrıca aracının benzınlı olmasıda gerekır, cunku dızel ıcın yeterınce modıfıye edılmıs parca bulunmamakta. bunlar sanırım anlatmak ıstemedıgım dıger konular ıcın acıklayıcı olmustur...
şimdi 1.4 HDI otomobil için konusalım. bu araca yapılabılecek en mantıklı modıfıye yazılım işlemidir(chip tunıngde yazalımda karısıklık olmasın)... aracının motorunda %30 a kadar beygır gucu ve tork artısı olur...dizel arabaya egsoz takacaksan paraya kıyıp dizel egsozu alacaksın yoksa mobilet sesi verir araç...turboyla oynamak, intercooler takmak, intercooler için ter spreyleri falan (memat ın dediği gibi likit nitrojen falan bunlar gereksız şeyler çunku pahalı olaylar ve 70 hp lik bir motor daha ne kadar verimli çalışabilir bunlarla düşünmek lazım hadi diyelimki bir 70 hp daha eklensin, 140 hp olsun...ona harcayacağın paranın ustune bıraz daha koy gıt 1.4 170 hp TFSİ al...hiç olmazsa orjinal garantili motor olur.) bu soylenen modıfıyeler zaten guclu olan araclarda verimli olur...bu kadar detaylı bır modıfıye yapacaksan alacaksın bi toyota supra, 2JZ-GTE motor, oyna oynayabıldıgın kadar. 330 hp den 1000 hatta 1200hp ye kadar yolun var...
Eylül 18, 2008, 17:11:57
memat
memat
Göster memat son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster memat.
Komiser Yardımcısı
yok yok bide bilgisayardan yeni yazılım atılıyor ben o sandım
chip tuningdede yazılım yükleniyor ama seviyeleri kumandayla ayarlanıyor ötekinde belirli bi güce çıkarılıyor ama dahada düşüremiyorsun o çok sakat bunun teknolojisi türkiyeye geldimi tam bir bilgim yok
Alıntı sahibi: 4815162342 üzerinde Eylül 18, 2008, 14:51:56
turbolar hakkında anlattıklarını bende detaylı olarak anlattım, intercooler turbo, egzantrik mili, bunlar pahalı modifiyeler, ve açıkçası 207 için değmeyecek kadar pahalılar... bu modifiyeleri düşünecek birisinin aracının motorunun 2000 cc den az olmaması gerekır bence ve hatta buda yetmez bu modifiyeye gireceksen, japon yada amerikan kullanacaksın.(bir kaç avrupa markasınında kullanılabılırlıgı vardır.) ve ayrıca aracının benzınlı olmasıda gerekır, cunku dızel ıcın yeterınce modıfıye edılmıs parca bulunmamakta. bunlar sanırım anlatmak ıstemedıgım dıger konular ıcın acıklayıcı olmustur...
şimdi 1.4 HDI otomobil için konusalım. bu araca yapılabılecek en mantıklı modıfıye yazılım işlemidir(chip tunıngde yazalımda karısıklık olmasın)... aracının motorunda %30 a kadar beygır gucu ve tork artısı olur...dizel arabaya egsoz takacaksan paraya kıyıp dizel egsozu alacaksın yoksa mobilet sesi verir araç...turboyla oynamak, intercooler takmak, intercooler için ter spreyleri falan (memat ın dediği gibi likit nitrojen falan bunlar gereksız şeyler çunku pahalı olaylar ve 70 hp lik bir motor daha ne kadar verimli çalışabilir bunlarla düşünmek lazım hadi diyelimki bir 70 hp daha eklensin, 140 hp olsun...ona harcayacağın paranın ustune bıraz daha koy gıt 1.4 170 hp TFSİ al...hiç olmazsa orjinal garantili motor olur.) bu soylenen modıfıyeler zaten guclu olan araclarda verimli olur...bu kadar detaylı bır modıfıye yapacaksan alacaksın bi toyota supra, 2JZ-GTE motor, oyna oynayabıldıgın kadar. 330 hp den 1000 hatta 1200hp ye kadar yolun var...
dizelde modifiye olur bakiniz
www.kirmizi.tc
1.3 mjet 90 hp lik bir grande punto motor modifiyesi
Fiat Grande Punto
Araç Sahibi : Bülent ATASOY
NX Nos Kiti
Turbo-Smart Dual Boost Contoller
KN Kutu İçi Filtre
Kat İptali
superchips
özel yapım performans eksozu
birde 1.4 TFSI tutulmuor nedeni o motordan o kadar güç alımı çok saçma ve motor çok çabuk ölüyor gerçi bizim konuştuklarımızın hepsini yaptırmakta biraz mantıksız gibi geldi bana o yüzden sadece çip yeterli olur benim düşüncem ÖRNEĞİN;benim aracım da çip var 2008 olanında 205 i gördüm (kimse inanmıyor ama
) , memnunum 2009 olanada taktırmak istiyorum fakat aldığım duyuma göre motor ömrü düşebilirmiş
«
Son Düzenleme: Eylül 18, 2008, 17:21:30 Gönderen: memat
»
Eylül 18, 2008, 18:15:46
4815162342
4815162342
Ziyaretçi
Alıntı sahibi: memat üzerinde Eylül 18, 2008, 17:11:57
ÖRNEĞİN;benim aracım da çip var 2008 olanında 205 i gördüm (kimse inanmıyor ama Gülümseme Kahkaha ) , memnunum 2009 olanada taktırmak istiyorum fakat aldığım duyuma göre motor ömrü düşebilirmiş
chip taktırdıgını soyleseydın ınsanlar sana ınanmaması için sebep kalmazdı kımse yalan soyledıgını ima etmek ıstememıstır. sende yanlıs anlamamalısın, cunku 100 verıden 99 u dogruysa 1 i ya yanlıştır ya istisnadır...ki seninkide istisnai bir durum..insanlar sana inanmamışlarsa bu senin eksik bilgi vermenden dolayı bence.. çünkü ben hala düşüncemi savunmaktayım, 1.4 HDI motor oynama yoksa 170 i geçmez gibime geliyor.(+- 5 sapma payı olsun)...zaten buyuk ıhtımalle 207 HDI lar 70 lerın hızı motor kontrol unıtesı yazılımıs yuzunden 170 ı gecemıyorlar, (gerçi 1.4 motorda bu yazılım olmasa yapacagıda 180 olsun) senın ECU'n modıfıye edılmıs oldugundan dolayı 170 ı gecmen mumkun, ne kadar surata cıkabılecegın ise değişkendir...
yapılan modıfıye (yazılım yuklemesı) motor omrunu kısaltacak olmasa zaten ECU ya bu yazılım yuklenmezdı, standart yazlımla 170 ı rahatca gecerdık... ayrıca motor omrunude gozle gorulur ölçüde kısaltacağını sanmam, fakat aracın guncel arızaları daha kısa surede vermesı olasıdır. örneğin turbo arızası, enjektör arızası, vb.
«
Son Düzenleme: Eylül 18, 2008, 18:20:01 Gönderen: 4815162342
»
Eylül 18, 2008, 18:49:17
memat
memat
Komiser Yardımcısı
o konuda katılıyorum sana güncel arızalar daha çabuk olur gibime geliyo çipi söktürcem zaten bi yere yazmıştım linkini eklerim çip arkadaşımın aracanın turbosunu çatlatmış
Eylül 18, 2008, 19:05:20
4815162342
4815162342
Ziyaretçi
okudum az önce..
Eylül 18, 2008, 19:32:29
shadowman
shadowman
Göster shadowman son yazdıkları.
Genel istatistiklerini göster shadowman.
Komiser Yardımcısı
mahmutnurgun@superposta.com
Alıntı sahibi: 4815162342 üzerinde Eylül 16, 2008, 23:26:30
superchip, 15-50 bhp arası güç verir 10 seviyedir tek olan seviyeler 1.3.5.7.9 tork 2.4.6.8.10. seviyeler ise hp gücüdür. fiyatı 1000-2000 ytl arasında değişir
kutu içi filtre 2-3 hp güç alırsın 150 ytl dir ki en iyisi K&N ve HKS dir.
bide diesel charger die bişey var buda yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlıyor bunuda 900-1000 ytl ye taktırırsın.
memat bilgilerin çok güzel teşekkürler,
yalnız tam anlamadığım bazı teknik konular var burları biraz açmam mümkün mü
- superchip teki tek cift diye bahsettigin olay nedir?
- charger diye bir cihazdan da bahsetmişsin biraz anlatır mısın?
«
Son Düzenleme: Eylül 18, 2008, 19:38:13 Gönderen: shadowman
»
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 19:45:44
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
4815162342 emniyet amiri arkadaşım sizinde bilgilerinize sağlık,
aktardıklarınızı okudum, sorularımın en başın da kafamdaki düşünce aracın kısa süreli perpormansını arttırmak, yanı 90-130 arası 130- 150 arası çok hızlı bir şekilde ulaşmak kısacası sollamalarda daha ani hızlanmalar yapmak uzun yol çok yaptığım için ve genelde tek şeritli yollardayım bunun için bu konuya egiliyorum , aracımı modifiyeleyip 170 hızdan daha yukarı çıkarmak bana pek bir avantaj sağlamıyor çünkü bu yollarda nerde ne zaman bu hızı yapacağım kısa süreli de daha yüksek hıza ulaşmak ani hızlanma ve yakıt sarfiyatında ödün vermemek.
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 19:50:45
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
okuduklarımdan çıkardığım ders dereceli eksantrik piston degiştirme intercooler turbo konularına hiç girmemek gerek 1.4 motora sahip bu araca degmez bu kadar fazla masraf yaptıracagıma daha büyük motora sahip başka bir araç alıp kullanmak gayet mantıklı, aracımı şuan degiştiremem zaten gayet stabil bir araç
her halde en uygun chip degiştirme, hava filtresi, eksoz olayı gibi görünüyor,
bunlar istedigim sonuca ulaştırır mı acaba -ani hızlanma, sollamalarda daha atak bir motor için.
«
Son Düzenleme: Eylül 18, 2008, 19:59:23 Gönderen: shadowman
»
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 20:01:00
memat
memat
Komiser Yardımcısı
[/quote]
memat bilgilerin çok güzel teşekkürler,
yalnız tam anlamadığım bazı teknik konular var burları biraz açmam mümkün mü
- superchip teki tek cift diye bahsettigin olay nedir?
- charger diye bir cihazdan da bahsetmişsin biraz anlatır mısın?
[/quote]
süpercipte 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 diye seviyeler vardır tek sayılı olan seviyele tork, çift sayılı olan seviyeler ise HP gücüdür. Ama bir kaç saat öncesine kadar önerirdim artık önermem çünkü arkadaşımın turbosu basınçtan çatlamış bende söktürcem sen dha atak olması için filtre ekzoz ve charger al
Charger ise motora gelen mazot borusuna takılan bi parça yakıt tasarrufunu sağlıyor ve biraz daha fazla güç elde ediliyor yeni bi teknoloji ürünü
Eylül 18, 2008, 20:04:56
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
filtre egsoz tamam, Charger, olayı eko-yak ya da eko66 benzeri birşey olabilir mi?
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 20:07:59
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
memat dostum eksoz ve fitre konusunda Ankara da tavsiye edecegim bir yer var mı?
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 20:19:14
memat
memat
Komiser Yardımcısı
FM TUNİNG kazım karabekir deki shell'in içinde
chargeride sorarsın bende orda görmüştüm
Eylül 18, 2008, 20:24:39
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
--------------------alıntı--------------
Piyasada %x güç veririm, %x yakıt tasarrufu sağlarım gibi vaatlerde bulunan onlarca ürün mevcut. Geçmiş yorumlarımda da görebileceğiniz gibi bu tarz ürünlerin tamamına karşı önyargılıyım.. Önyargıdan öte düşmanım...
Nanocharger piyasaya çıktığında aynı önyargım bu ürün içinde geçerli idi. Birçok yerde ürüne karşı cephe almış durumda idim ve bu cepheyi destekleyen yorumlarda bulundum.
Ürünü deneme amaçlı olarak geçtiğimiz c.tesi aracıma uygulattım. İlk izlenimim hafif bi farklılığın varolduğu yönünde idi. Bu farklılığı tamamen "psikolojik" olarak niteledim ve gerçek sonucun dyno testinde çıkacağına inandığımdan ısrarla dyno testi istedim.
Bugün Nanocharger ana dağıtım noktasına aracımı dynoya çıkarmak için gittim. Önyargım ilk günki gibi sürmekte idi.
Dyno cihazına hava basıncı,nem, sıcaklık gibi anlık değerleri girdikten sonra dyno testine başladık. Nanochargerlı ve Nanochargersız olmak üzere iki ayrı testi 10 dakika ara ile yaptık. 10 dakikalık arada dyno programı üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan(keza hava sıcaklığı,nem ve hava basıncında da bir değişiklik olmadığından ), farklı veri girmeden, aracı kıpırdatmdan Nanochargerı aracımıza uyguladık ve 2. testi yaptık..
Sonuç ise beklediğimin çok üstünde..
Bulunduğumuz yükseklikte ve Nanochargersız olarak 115 hp ( daha önceki mesaklarımda aracımın 122 hp olduğunu belirtmiştim, ancak SAFC II' yi aracımdan çıkardığım ve başka bir arkadaşıma verdiğim için bu fark doğmuştur) ölçülen güç çıkaran aracım Nanocharger ile 119.6 değerine ulaştı. Deniz seviyesindeki hesaplanan gücümüz ise 117.5 Hp'den 122.1 hp'ye yükseldi.
2 ölçüm arasındaki 4.6 hp fark benim için tatminkar. 250 YTL karşılığı aldğımız 4.6 hp, 1 hp nin maddi değerini 54 YTL olarak gösteriyor ve bu benim için son derece tatminkar bir fiyat/performans oranı.. Keza memnun kalınmadığı takdirde sorgusuz sualsiz ücret iade garantisi mevcut.
Ayrıca şunu belirtmek isterimki, denediğimiz dyno 0 bir dyno olduğundan dyno önünde olması gereken ve havalandırma sistemini sağlayan pervane yoktu. Bu sonuçlar pervanesiz bir şekilde ölçüldü. Malumunuzdur ki extra hava üflenen bir testte sonuçlar olumlu yönde farklı çıkacaktır.
-----------------------alıntı-------------------------
bazı kelimeleri anlamasamda Nanocharger denilen aracın 4.6 bg artışı 250 ytl için tatminkar, ama dur kalklardaki yakıt durumundan bahsediliyor ben ise
90-130 KM 130-150 ARASI HIZLANMAYI ARTTIRMAK İSTİYORUM
bu alet beygir güçünde ki artışla bu hızlanma konusunda etkili olurmu.
memat arkadaşıma teşekkürler yenibir şey öğrenmiş oldum, ekoyak, eko66 yi çok duydum çok araştırmıştırm ama Nanocharger hiç duymamıştım,
PEUGEOT 1.4 HDI
Eylül 18, 2008, 20:25:47
shadowman
shadowman
Komiser Yardımcısı
memat sağol kazımkarabekir deki shell çok yakın bana en kısa zamanda bakıcam.
PEUGEOT 1.4 HDI
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: