207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 22, 2012, 23:46:51
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Nisan 05, 2009, 20:06:35 #15
dennisGT

Ynt: 207 dizellere açık filtre

yaw arkadaşınki benzinli 207. o benzinli 207 sandı sanırsam. lilalo, dizel 207 ler ve GT, RC ler turbolu.

Helim İnan onu servise sordum ve yok çektiler bana oradan....Gt ve Rc lere sözüm yok tabiki

sorduğunuz servisler yanlış biliyorlar ozaman. bu büyük bir eksiklik ne yazık ki Dİzel modellerde , GT ve RC(GTI) lerde turbo var. bunu söyleyen servis hangisiyse bence deşifre etmek lazım insanlar bilmeyenlere götürmesinler araçlarını...
krdeş karıştrdın sanırım pug gti lar da turbo yok turbo uygulamaları gt ve rc ler le başladı  Wink

207 RC nin ingiltere satış modeli GTI dır... yani aynı THP motor kullanılıyor.
anladım fakat neden böle değişik sunuldu piyasaya acaba çok sacma gelio bana birde örnegin soruyolar bana ne modeli bu ben diyorum gt diyolarki abi niye gti almadın  Grin Grin

bazı modeller yurtdışına farklı sunuluyorlar, bir satış politikası sanırım...

sadece ismin değişmesi birşey değil aslında,

honda nın type-R serisi toptan farklıdır japonyada örneğin, adamlar avrupaya type-s modelindeki (hatchback olanı) aracı type-r olarak gönderiorlar,o type-r ingilterede üretiliyor . oysa japonyada ki type-r, bizim ülkemize ve avrupaya sedan kasa ile gelen civic.

o type-r 22 hp daha güçlüdür ve "japan SPEC" olarak geçer...

aşağıdaki resimde japan SPEC type-R var

Ülkemizdeki type-R ı biliyorsunuzdur zaten aşağıdakide avrupa type-R

krdeş ifadelerin çok açıklayıcı hondanın bu tarz durumlarını az çok biliyodum fakat pejo standart sanıodum hatta bazı yabancı sitelerde video izlerken rc te neden gti yazdıklarına anlam weremiodum öğrenmiş oldum.ama şuda warki gti yazdığımız zaman kimsenin yurtdışındaki arac aklına gelmez bnce burdaki gti ler turbo sanırlar bilmeyenler için konuşuorum Smiley Wink

Shell V-Power Racing (100 Oktan)
Oku Nisan 05, 2009, 21:09:25 #16
4815162342

evet yazarken 207 GTI yazmam gerekirdi onu gözden kaçırmışım, ama bende 207 üstüne konuştuğumuz için 207 yazmaya gerek görmemiştim.öte yandan senin söylediğin de eski peugeot modelleri için doğru.

neyse sonuçta burada önemli olan bir yetkili servisin bir aracın motor özelliklerini bilmemesidir.

Lilalo;

HDI 70 hp motor üretim kodunu vereyim size;

"DV4 TD" motorun kodudur

bu motor
18:1 sıkıştırma oranlı
737x820 (mm) çap x stok lu
silindir başına 2 subaplı
4000 dv de 68 hp (50 kwa) güç üreten
2000 dv de 160 nm tork üreten
direkt enjeksiyonlu Turbo dizel motordur

2001 yılında PSA-FORD ortak arge si ile geliştirildi

kodun her hanesi farklı birşeyi temsil eder son iki hanesinin anlamı ise motorun "Turbo Dizel" olduğudur.

hala idda ediyorsa servise bunları göster sussunlar Smiley  Grin

Oku Nisan 05, 2009, 21:27:37 #17
dennisGT

açıkcası ben herhangi bi yetkili servisin bu tarz bşe ifade edeceğine pek inanmıyorum.yanlış anlaşılmasın yalan olarak deilde hani kesin bi yanlış anlaşılma wardır söleyen kişi benzinlileri kasdetmiştir yada alakasız biridir serviste.. Angry

Shell V-Power Racing (100 Oktan)
Oku Nisan 05, 2009, 21:32:43 #18
4815162342

zaten olmaması gereken bir durum, tabi yanlış anlaşılma olasılığıda var dediğin gibi.

Oku Nisan 05, 2009, 21:58:11 #19
boretto

1.4 hdi aracım turbo lu ve kutu içi K&N marka filtre kullanıyorum .acık hava fıltresı bızım araclarımız ıcın yok...bunun da fiyatı 115 tl fılan sanırsam
Oku Nisan 06, 2009, 23:55:52 #20
white rc

yaw arkadaşınki benzinli 207. o benzinli 207 sandı sanırsam. lilalo, dizel 207 ler ve GT, RC ler turbolu.
Helim İnan onu servise sordum ve yok çektiler bana oradan....Gt ve Rc lere sözüm yok tabiki
sorduğunuz servisler yanlış biliyorlar ozaman. bu büyük bir eksiklik ne yazık ki Dİzel modellerde , GT ve RC(GTI) lerde turbo var. bunu söyleyen servis hangisiyse bence deşifre etmek lazım insanlar bilmeyenlere götürmesinler araçlarını...
krdeş karıştrdın sanırım pug gti lar da turbo yok turbo uygulamaları gt ve rc ler le başladı  Wink

207 RC nin ingiltere satış modeli GTI dır... yani aynı THP motor kullanılıyor.
anladım fakat neden böle değişik sunuldu piyasaya acaba çok sacma gelio bana birde örnegin soruyolar bana ne modeli bu ben diyorum gt diyolarki abi niye gti almadın  Grin Grin
o GTİ olayı 207ler ilk çıktığında RC diye bi kavram yoktu hatta RC GTİ oldu die düşünüldü ingilterede biliyosunuz arabalar daha erken satışa sunuluyo orda GTİ die piyasaya çıkınca fotoğraflar o şekilde yayınlandı. ben biliyorum çünkü arkadaşlarıma GTİ=RC kavramını anlatmak 1-2 haftamı aldı Wink
Oku Nisan 07, 2009, 00:04:37 #21
4815162342

haklısın dergılerde de 207 gtı die yazılmıştı çıkmadan önce...

Oku Nisan 09, 2009, 23:15:25 #22
enesof

gerçekten bir faydası var mı? 
1.4 hdi aracım turbo lu ve kutu içi K&N marka filtre kullanıyorum .acık hava fıltresı bızım araclarımız ıcın yok...bunun da fiyatı 115 tl fılan sanırsam

Oku Nisan 10, 2009, 08:10:13 #23
boretto

kutuiçi oldugu için sesle ılgılı bı artısı yok ama evet motorda hatrısayılır bır rahatlama oluyor ... ben fıltre taktırdım ve bırgun sonrada bakımlarını yaptırırken bor katkı maddesı kullandım ...suan motor cok rahat calısıyor seste de azalma oldu pazartesı gunu de chıp uygulatıcam ...bakalım sonuclar nasıl olucak? Wink
Oku Nisan 10, 2009, 09:09:14 #24
serseri3579

dizel araclarda turbo yok diyen servıse bir daha selam bile vermeyin arkdaslar Cheesy

Şeytana söyleyin tüyünü (207) bende unutmuş
Oku Ekim 28, 2009, 16:29:29 #25
twobye

Hatta turboyla oynayanlar var 1.4 hdi ile   adana da görmüştüm.

Oku Ekim 28, 2009, 18:02:54 #26
jönysf

adanada turbo ile oynıyan arkadaşlar var. Benim aracımda açık hava filtresi var K@N faydası oldumu bilmiyorum  Grin

Oku Ekim 28, 2009, 19:15:03 #27
twobye

Siyah bir 207 vardı Karting pistindeki gösteride görmüştüm.
Sohbet ettiğimizde aracın turbosu ile oynadıklarını söylemişti.

Hatta satıp laguna alacaklar....

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan