207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 22, 2012, 23:40:49
Duyurular: Lütfen profil ayarlarınızdan araç modelinizi seçmeyi unutmayınız.
Sayfa: 1 ... 16 17 [18]   Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Nisan 10, 2011, 11:18:36 #255
OLASAL

Ynt: kol dayama - kolçak:)

ben serviste taktırdım montaj dahil 180 tl amsterdam kızaklı çok memmunum
Oku Mayıs 03, 2011, 14:58:02 #256
kubiii

aksarayda tek yerde buldum orjinal olarak geçio kutusunda 207 damgaları bandrolleri var ayarlanabilir tam uyumlu 140 lira ama bardaklıın orayı delmek gerekiyor.
Oku Mayıs 05, 2011, 05:10:57 #257
by KÖSE

ben aksesarcıdan aldım kendım taktım 20tl...

sansıma olsa gerek ustundekı ıslemeler bıle koltukların desenıyle aynı resım eklıyecegım ozaman bakarsınız arkadaslar..

Oku Mayıs 05, 2011, 11:55:57 #258
only pug

yuksek paralar vermeye gerek yok kolçağa...ıyı monte edıldımı super duruyo..ben 3 yıl once aldım 30 lıramıydı neydı..sağlam sekılde ıkı vıdayla monte ettırdım..

3 yıldır muthıs rahat bı sekılde kullanıyorum..yukseklık konusunda bı cok kolcak denemıstım.hatta pahalılarını bıle denedım ama olay fıyatta degılmıs..

sımdıkı kolcagın altındakı metal aparatları ıptal edıp taktırdım..cuk oldu
Oku Mayıs 06, 2011, 12:40:21 #259
alidata

Arkadaşlar merhabalar

Daha önce kullandığım araçlar sedan olduğundan kolçak sürekli kullandığım bir aksesuardı. 207'mi aldığımdan beri şöyle eliyüzü düzgün, sağlam, içime sinecek bir kolçak arıyorum. İnternette konu ile ilgili çok görsel uygulama olmadığından elimdeki neredeyse tek sağlam fotoğraf Crazy Frog'un Armster kolçağı için çektikleriydi. Onlar da gri döşemede olduğu için benim aracımda nasıl duracağını pek kestiremedim (benim aracım siyah döşemeli). Ama internette gördüğüm en güzel kolçak da Armster oldu Crazy Frog sayesinde.

Bir şeyi almadan önce çok didikleme huyum olduğu için epey bir markanın ürününü gördüm. RS_207 isimli arkadaş yanılmıyor, çünkü aynı Armster'in tasarımına sahip çin malı kolçaklar da mevcut piyasada. Tabii ki dokusu, rengi, kalitesi farklı ama yakından bakıldığında öyle. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, piyasada 207 için bulabileceğiniz en iyi kolçak kesinlikle Armster'ın ürünü.

Gelelim üç gün önce aldığım ve montajını yaptığım siyah Armster kolçağa...

Önce artılar.
+ Ürünün özellikle kol dayanan kısmı olmak üzere malzeme kalitesi piyasadakilerin en iyisi.
+ Ürünün depo haznesi ile birlikte havaya kalkabilmesi, kullanmak istemediğiniz zamanlar için rahatlık sağlıyor
+ Montajı çok kolay. Vidalı montaj gözünüzü korkutmasın, öyle matkaba falan gerek yok. Montaj yapılacak yere sabitleyip, vidaları bastıraraktan sıkarsanız hemen geçiyor vidalar.
+ Depo haznesinin kadife gibi bir kaplaması var ve tüm kenarlar yuvarlatılmış. Bu sayede telefon gibi nispeten daha narin şeyleri gönül rahatlığıyla buraya koyabilirsiniz.
+ Yükseklik ayarı var.
+ Kol dayama kısmı ileri kayabiliyor. Kol boyunuza göre ayarlama sağlıyor.
+ Gayet sağlam. Tedirginlik hissetmiyorsunuz.
+ Diğer kolçaklarda gördüğüm gıcırtı gibi seslerden eser yok.

Gelelim eksilere
- Vidalı montaj sebebiyle, yarın öbür gün çıkarmak isterseniz vida delikleri canınızı sıkacaktır. Bu yüzden iyi düşünmelisiniz.
- Ürünün bardaklıklara gelen yerdeki siyah rengi ile aracın rengi ve dokusu pek tutmuyor. Araca özel üretildiği için ben aynı olacağını düşünmüştüm.
- Ürünün kullanımı esnasında el frenini kullanmak (özellikle kol boyu kısa olan sürücüler için) biraz zor. Ama bu aracın kusuru da diyebiliriz. Çünkü eğer 207'ye tasarlayan mühendisler kol dayama düşünmüş olsalardı el freni daha ilerde olurdu. Bu sebeple 207 için şu an nasıl bir kolçak tasarımı yapılırsa yapılsın, el frenini hiç engellemeyen bir şekil yapılamaz.
- Oturuş pozisyonunu fazlasıyla olumlu etkilediği için, uzun yolculuklarda uyku yapıyor Smiley

Kısacası, çok memnunum. Hatta aracımı aldığımdan beri eklediğim en iyi aksesuar olduğunu düşünüyor, kullanmadığım her gün için üzülüyorum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Manuel vites kullandığım halde, vites değiştirirken asla rahatsızlık duymadım. Hatta daha rahatım diyebilirim. Ama bu kullanıcının boyuna göre de değişebilir.

Bu cevabı ve fotoğrafları, bu basit konu ile ilgili internette doyurucu bir done bulamadığım için, 207 kullanıcısı arkadaşlara bilgi vermek amacıyla yazdım. O kadar ki Armster'in sitesinde bile adam gibi bir bilgi yok. Kimseyi yanlış etkilemek istemem, zira zevkler ve renkler farklı olabilir. Montajını yapmadan yine de bir denemenizde fayda var.

Görsellerde sorun vardı, tekrar yükledim.

Oku Mayıs 06, 2011, 14:12:48 #260
cenga03

Ali eline sağlık faydalı paylaşım olmuş teşekkürler...

•Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Oku Mayıs 09, 2011, 10:38:02 #261
kubiii

@alidata gerçekten çok faydalı bilgiler öncelkle tşk ediorum.benm aksarayda gördüüm bu üründü ayarlamalı ve içi süngerli 140 lira fiyat werdiler .? sen ne kadara aldın?
Oku Mayıs 09, 2011, 10:56:51 #262
alidata

Rica ederim arkadaşlar, yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Ben alalı epey oldu. Hepsiburada.com'dan almıştım ben, 130 TL. idi fiyatı o zaman. Şimdi de 139TL. Başka yerlerde daha ucuz bulunabilir belki ama, ürünü elden alacaksanız, 140 TL. normal bence. Hem görüp, içinize iyice sinerek alırsınız. Hepsiburada linkini aşağıda veriyorum.
http://www.hepsiburada.com/Liste/armster-peugeot-207-ozel-yapim-kol-dayama-kolcak-siyah-7123/ProductDetails.aspx?productId=otelf7123&categoryId=20036522

Oku Mayıs 09, 2011, 15:46:16 #263
kubiii

anladım.. işte bu delme olayı biraz soğuttu ama bakıcaz artık bi çaresine Smiley
Oku Mayıs 16, 2011, 23:07:11 #264
sonkahraman

arkadaşlar delmeye gerek yok . 207 için hazırlanmış bardaklığa uygun monteleme var. küçük bir işlem usta 100 tl dedi pahalı olduğunu düşündüğüm için  yaptırmadım ama bardaklığa  giren aparatı  sadece alabilirim. üst  kısmıda başka bir yerden daha ucuza gelir sanırım
Oku Mayıs 17, 2011, 11:17:19 #265
only pug

arkadaşlar delmeye gerek yok . 207 için hazırlanmış bardaklığa uygun monteleme var. küçük bir işlem usta 100 tl dedi pahalı olduğunu düşündüğüm için  yaptırmadım ama bardaklığa  giren aparatı  sadece alabilirim. üst  kısmıda başka bir yerden daha ucuza gelir sanırım

o bardaklıga uyan kolcaklardan ben cok denedım..delmiyim dıye onlardan kullanayım dedım.hıcbı sonuc vermıyo.çunku saglam durmuyo sureklı oynuyo.kolçagın on tarafına bıraz ağırlık verırsenız bardaklık kısmı yerınden cıkıcak gıbı oluyo.

kolçagın kolumun altında sureklı dans etmesı sınırlerımı bozdu cıkardım ben onu.en saglamı 4 vıda
Oku Mayıs 18, 2011, 09:08:52 #266
alidata

Yazımda da belirttiğim gibi bu kolçağı almadan önce epey ürün inceledim. Maalesef Bursa'daki aksesuarcılarda bulunan ürünlerin çoğu hep aynı ve çoğu bardaklığa geçmeli. Ama o ürünler only pug arkadaşımın da belirttiği gibi sağlam durmuyor. Çok iyi oturan bir adet buldum, fakat çok gıcırdadığı için hoşlanmadım (bardaklığa oturan kısımdan gıcırtılar geliyordu). Tercih kullanıcının tabii ki, belki çok iyi olanları da vardır geçmelilerin ama almadan önce denemekte fayda var derim ben.

Oku Mayıs 19, 2011, 11:31:36 #267
schumi_54

arkadaşlar spiderda var bu bu kadar para vermenize gerek yok 70 tl
ben bir tane sipariş ettim.
Oku Mayıs 20, 2011, 13:38:58 #268
kubiii

kapsamlı bilgi verebilrmsn schumi ? nerden nası sipariş verdin vs.?
Oku Mayıs 21, 2011, 22:21:36 #269
Crazy Frog

Hocam o kadar para vermenize gerek yok dedigin 70 tl fark ediyor ya Smiley takin gitsin kolunuz kac sene rahat etcek.

Sayfa: 1 ... 16 17 [18]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan