207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 22, 2012, 23:05:47
Duyurular: Facebook sayfamıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Mart 13, 2009, 23:27:19 #30
RCpower

Ynt: Blow off

selam arkadaşlar,
bende bi kaç resim var konunun daha iyi anlaşılması açısından..

waste gate burda gayet iyi gözüküyo.. bypass valfi dışardan actuator kumandalı. boost değeri set değerine ulaşınca bu valf açılıyor. exh gazı turbine gitmeyip manifolda yollanıyo dolayısıyla turbo daha fazla basamıyo. rc lerde bu set değeri 0.8 ve de kısa bir süreliğine max 1.0 bar.

wastegate burda benim araçta böyle gözüküyo

bu da blow off veya dump valve veya herneyse işte

Alıntı
Aşağıdaki linkte detaylı bir şekilde fotoğraflı olarak anlatımı var ve resimlerde de orjinal dump valve'i görebiliyorsunuz. Her ne kadar linkteki eleman çıkan parçaya blowoff demiş olsa da blowoff deil dump valve o

http://www.carsinspections.com/gr/technical_presentations/peugeot207blowoffupgradetoVAG/indexen.html

Açıklayıcı olmuştur umarım Gülümseme

bu yunanlılar yalnız iyi bilgiler vermişler dinlemek lzm herifleri..
mesela ecu mod undan sonra buyuk bir intercooler ve VAG gurubu (volkswagen & audi) blow off u takmassan olmaz demişler.
bizimkiler artırılan boost u fazla tutamayıp kırılıyormuş.. ben taktım s3 ünkini mesela.
bizim stok intercooler de artırılan hava miktarını soğutamayıp güç kaybına sebep oluyomuş.

bir de can arkadaşıma katılıyorum forgenin o zımbırtısına güvenmiyorum.
Alıntı
MA FORGE'UN cncden cıkma kıytırık malzemesi ile deil

o parçayı takıp yakıt sarfiyatı artan ve sesi bırak güç kaybı yaşayanları gördüm.
en temizi rclerde açık filtre ile çuf ses almak.

RC Le Mans
Oku Mart 14, 2009, 00:08:53 #31
dennisGT

Arkadaşlar yapmayın, kendiniz yanlış biliyorsunuz insanları da yanlış bilgilendirmeyin bari. Dump valve'in ne oldugunu nereye takıldıgını ben de biliyorum. RC ve GT lerde ztn fabrikasyon olarak dump valve var, oradaki sensörü 1 parmak ileri taşıyan üzerinde hava cıkısına destek olan CNC de bile tutup yapılabilcek bi malzeme kendisi. Öle 2-3 hp fln da vermez, tam oturtamazsan hava kacıracagından güçten düşürür. Sesi de Blow-off gibi deildir. Hatta ve hatta gidip bi filtre takarsan dumvalve den daha ii ses alacagını da görürsün. Hadi 2-3 hp veriyo diyorsun bi yerde yazmıyo ama bende var ordan biliyorum diyorsun, dyno ile mi ölçtün. Eğer ki öyleyse paylaşabilirsen ben de bilgilenmiş olurum. Haaa ama eğerki ben taktım ve hissettim o 2-3 hp yi diyorsan benim söyleyecek sözüm yok Smiley
beyler herkez yalan yanlış konuşmasın insanların bildiğinide çok biliyomuş gibi yorumlamayın öncelikle bunu rica edicem.ayrıca ben kullanıyorum farkı görmesem çıkıp burda niye konuşayım.benim aracta intercooler forge birde forge dump valve var komple egsoz la birlikte dyno da 172 hp aldım bi ara garanti mevzusundan dump ı söktüm 1 hfta falan dyno da denedim 169 gördüm olay bundan ibaret.

Shell V-Power Racing (100 Oktan)
Oku Mart 14, 2009, 00:42:27 #32
RCpower

Alıntı
bi ara garanti mevzusundan dump ı söktüm
intercooler + komple egzoz garantiyo bozmuyo da forge mi bozuyo anlayamadım..

RC Le Mans
Oku Mart 14, 2009, 00:55:56 #33
dennisGT

Alıntı
bi ara garanti mevzusundan dump ı söktüm
intercooler + komple egzoz garantiyo bozmuyo da forge mi bozuyo anlayamadım..
sesinden dolayı göze batmasın dedik sosn susturucu da orjinal di o zaman

Oku Mart 14, 2009, 11:05:29 #34
white rc

dennisGT sen arabayı mutludan mı aldın?? Türkiyede Forge intercooler,dump valve lı başka kırmızı GT yok galiba Huh?
Oku Mart 14, 2009, 12:07:43 #35
can_RC

Arkadaşlar yapmayın, kendiniz yanlış biliyorsunuz insanları da yanlış bilgilendirmeyin bari. Dump valve'in ne oldugunu nereye takıldıgını ben de biliyorum. RC ve GT lerde ztn fabrikasyon olarak dump valve var, oradaki sensörü 1 parmak ileri taşıyan üzerinde hava cıkısına destek olan CNC de bile tutup yapılabilcek bi malzeme kendisi. Öle 2-3 hp fln da vermez, tam oturtamazsan hava kacıracagından güçten düşürür. Sesi de Blow-off gibi deildir. Hatta ve hatta gidip bi filtre takarsan dumvalve den daha ii ses alacagını da görürsün. Hadi 2-3 hp veriyo diyorsun bi yerde yazmıyo ama bende var ordan biliyorum diyorsun, dyno ile mi ölçtün. Eğer ki öyleyse paylaşabilirsen ben de bilgilenmiş olurum. Haaa ama eğerki ben taktım ve hissettim o 2-3 hp yi diyorsan benim söyleyecek sözüm yok Smiley
beyler herkez yalan yanlış konuşmasın insanların bildiğinide çok biliyomuş gibi yorumlamayın öncelikle bunu rica edicem.ayrıca ben kullanıyorum farkı görmesem çıkıp burda niye konuşayım.benim aracta intercooler forge birde forge dump valve var komple egsoz la birlikte dyno da 172 hp aldım bi ara garanti mevzusundan dump ı söktüm 1 hfta falan dyno da denedim 169 gördüm olay bundan ibaret.

Kusura bakma ama ben gördüğüme inanırım. Eğerki aracın 172hp ise RC ile yürüyo olman lazım. Arabanın Mutlu'daki halinden bi fark var mı? Mutlu'nun VTI lar ile nasıl yürüdüğünü de biliyorum RC'nin Type-R la nasıl yürüdüğünü de biliyorum. Ama dediğim gibi güvenilir bi yerin dyno'sunu koyarsan bi nebze inandırıcı olur. Son olarak da eğerki paşaoğlu'nda ölçtürdüysen İstanbul'da oranın katsayılarında 1.40 1.36 farklılığı var onu da hesaba katarsan iyi olur.

Oku Mart 14, 2009, 12:09:46 #36
can_RC

Evet dediğin gibi Yunan'lılar güzel çalışma yapmış ama intercooler biraz büyük gibi geldi bana. Bi de  tamponu içten kesmek zorunda olmasak Smiley 1.8T S3ün dumpvalve'ini mi taktın?

Bu arada şekillerle güzel açıklama içinde saol. Baya aydınlatıcı oldu

selam arkadaşlar,
bende bi kaç resim var konunun daha iyi anlaşılması açısından..

waste gate burda gayet iyi gözüküyo.. bypass valfi dışardan actuator kumandalı. boost değeri set değerine ulaşınca bu valf açılıyor. exh gazı turbine gitmeyip manifolda yollanıyo dolayısıyla turbo daha fazla basamıyo. rc lerde bu set değeri 0.8 ve de kısa bir süreliğine max 1.0 bar.

wastegate burda benim araçta böyle gözüküyo

bu da blow off veya dump valve veya herneyse işte

Alıntı
Aşağıdaki linkte detaylı bir şekilde fotoğraflı olarak anlatımı var ve resimlerde de orjinal dump valve'i görebiliyorsunuz. Her ne kadar linkteki eleman çıkan parçaya blowoff demiş olsa da blowoff deil dump valve o

http://www.carsinspections.com/gr/technical_presentations/peugeot207blowoffupgradetoVAG/indexen.html

Açıklayıcı olmuştur umarım Gülümseme

bu yunanlılar yalnız iyi bilgiler vermişler dinlemek lzm herifleri..
mesela ecu mod undan sonra buyuk bir intercooler ve VAG gurubu (volkswagen & audi) blow off u takmassan olmaz demişler.
bizimkiler artırılan boost u fazla tutamayıp kırılıyormuş.. ben taktım s3 ünkini mesela.
bizim stok intercooler de artırılan hava miktarını soğutamayıp güç kaybına sebep oluyomuş.

bir de can arkadaşıma katılıyorum forgenin o zımbırtısına güvenmiyorum.
Alıntı
MA FORGE'UN cncden cıkma kıytırık malzemesi ile deil

o parçayı takıp yakıt sarfiyatı artan ve sesi bırak güç kaybı yaşayanları gördüm.
en temizi rclerde açık filtre ile çuf ses almak.

Oku Mart 14, 2009, 14:59:56 #37
dennisGT

Kusura bakma ama ben gördüğüme inanırım. Eğerki aracın 172hp ise RC ile yürüyo olman lazım. Arabanın Mutlu'daki halinden bi fark var mı? Mutlu'nun VTI lar ile nasıl yürüdüğünü de biliyorum RC'nin Type-R la nasıl yürüdüğünü de biliyorum. Ama dediğim gibi güvenilir bi yerin dyno'sunu koyarsan bi nebze inandırıcı olur. Son olarak da eğerki paşaoğlu'nda ölçtürdüysen İstanbul'da oranın katsayılarında 1.40 1.36 farklılığı var onu da hesaba katarsan iyi olur.
arkadaşım kimin kimle yürüdüğü beni bağlamıyo ayrıca burda asıp kesmeyide sevmem.rc.vti.gsi farketmiyo hepsiyle herşekilde yürürüm.mutlunun ne yaptığı beni bağlamıyo.ayrıca evet bndeki arac mutlunundu.aldıktan sonra biraz deişiklikler yptım.hava filtre.buji.orjinal katı taktırıp kattan snra komple krom 62 mm düz boru spor son susturucu koydum.birde şunu göz önüne alın.benim arac ta 5 cm yay 35 yanak lastik 18 jant var bunlar orjinali olsa eminim daha da atik olur arac ama şu halindende memnunum.

Oku Mart 14, 2009, 15:40:20 #38
RCpower

Evet dediğin gibi Yunan'lılar güzel çalışma yapmış ama intercooler biraz büyük gibi geldi bana. Bi de  tamponu içten kesmek zorunda olmasak Smiley 1.8T S3ün dumpvalve'ini mi taktın?

evet doğuş otodan aldım fiyatı 94 lira..
s3 bovu bizim bovlarla aynı.. (bundan sonra bov diyecem dump valf le aynı şey ama bov demek daha kısa)
iç parçaları da aynı.. bizimkinden söküp onunkini takabiliyosun..
s3 bovunun diyaframı fln keçelerin vs basma yüzeyleri daha geniş ve sağlam.. 1.5 bar a kadar dayanır.
komple değiştirsen de olur ama soketleri farklı. VAG soketi alıp kablo yapmak lzm.. sonra uğrşacam..

ben sanırım cupra intercoolerine sıcak bakıyorum.. onun da siparişini verecem. doğuş otoda var.. 600 küsür lira..
yalnız samco borular lzm onları da bulmak zor.. araştırıyorum olmazsa yurtdışı yapacaz yine..

bu arada milltek turboback komple egzoz yolda geliyo.. o da haşırt.. kargo dahil gümrük hari 1700 euro ya geldi. umarım downpipe ve sport cat i takınca CEL yemeyiz.. miltekte sorun olmuyomuş diyolar görecez..
ha eğer CEL yersem onunda çözümü arka O2 sensörüne bir spacer koymak..

en sona ecu stage 1 upgrade kalacak..

bunların sonunda bi aksilik çıkmazsa boost basıncını 1.4 e çekip krankta 210 hp civarı birşeyler bekliyorum..

RC Le Mans
Oku Mart 14, 2009, 17:38:27 #39
dennisGT

evet doğuş otodan aldım fiyatı 94 lira..
s3 bovu bizim bovlarla aynı.. (bundan sonra bov diyecem dump valf le aynı şey ama bov demek daha kısa)
iç parçaları da aynı.. bizimkinden söküp onunkini takabiliyosun..
s3 bovunun diyaframı fln keçelerin vs basma yüzeyleri daha geniş ve sağlam.. 1.5 bar a kadar dayanır.
komple değiştirsen de olur ama soketleri farklı. VAG soketi alıp kablo yapmak lzm.. sonra uğrşacam..

ben sanırım cupra intercoolerine sıcak bakıyorum.. onun da siparişini verecem. doğuş otoda var.. 600 küsür lira..
yalnız samco borular lzm onları da bulmak zor.. araştırıyorum olmazsa yurtdışı yapacaz yine..

bu arada milltek turboback komple egzoz yolda geliyo.. o da haşırt.. kargo dahil gümrük hari 1700 euro ya geldi. umarım downpipe ve sport cat i takınca CEL yemeyiz.. miltekte sorun olmuyomuş diyolar görecez..
ha eğer CEL yersem onunda çözümü arka O2 sensörüne bir spacer koymak..

en sona ecu stage 1 upgrade kalacak..

bunların sonunda bi aksilik çıkmazsa boost basıncını 1.4 e çekip krankta 210 hp civarı birşeyler bekliyorum..

düşünürsen intercooler ve bow u satmaya niyetim var ikiside orjinal forge

Oku Mart 14, 2009, 18:51:16 #40
RCpower

görünüşe göre orjinale dönüyosun yavaş yavaş.

RC Le Mans
Oku Mart 14, 2009, 22:20:12 #41
dennisGT

görünüşe göre orjinale dönüyosun yavaş yavaş.

satmayı düşünüyorum aracı orjinal haliyle wercem

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan