207TR.com | Peugeot 207 Fan Kulübü

Gelişmiş Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 10, 2012, 11:10:13
Duyurular:
STICKER DAĞITIMI İÇİN BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sayfa: [1]   Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Topic Tools  
Oku Ocak 14, 2009, 20:09:22 #0
Crazy Frog

sadece arka yürüyen aksama takılan spor yay ne kadar sağlıklıdır?

Bir ara 206 larda çok modaydı. Herkes arka kısma yay takar ön kısmı orijinal bırakırlardı. Bu uygulama ne kadar sağlıklı sizce?

Oku Ocak 14, 2009, 20:19:42 #1
OgUz

Ynt: sadece arka yürüyen aksama takılan spor yay ne kadar sağlıklıdır?

sağlıksız... olurmu öle şey... önü havada bi araba ne kadar sağlıklı olabilir...
Oku Ocak 14, 2009, 20:45:16 #2
tufan_RC

Bir ara 206 larda çok modaydı. Herkes arka kısma yay takar ön kısmı orijinal bırakırlardı. Bu uygulama ne kadar sağlıklı sizce?
206 ya arka yay takılamaz ki ? arkaları torsiyondur
206 ya önlere yay takılabiliyor arka torsiyon da uygun seviyeye göre alçaltılır.aynısı 106 ve 306 için de geçerli
Oku Ocak 14, 2009, 20:51:22 #3
BOSPHORUS

10 gün öncesine kadar 206 kullanıyordum ama hiç öyle sapık düşüncelerim yoktu  Grin işin şakası bir yana 206 ların ön çamurluğunda arkaya nazaran daha fazla yükseklik var arkaya takıpta ön tarafa takmamak pek mantıklı değil. ama şöyle bir düşünce olabilir aracın orjinal yay'larını söküp başka bir uygulama yaparsan ön takım garanti kapsamındanm çıkartılıyor bu yüzden dediğin uygulamayı yapıyor olabilirler ama bu da arabanın yol tutuşunu (dengesini) bozabilir banada pek sağlıklı gibi gelmiyor

Peugeot 207 DYNAMIC 1.6 VTi 120 hp OTM.5K
Oku Ocak 14, 2009, 21:04:44 #4
Crazy Frog

işte torsiyon her neyse Smiley özellikle 206 cc lerde çok duydum böyle uygulamalar. Bana da çok saçma gelmişti duyduğum zamanlar. arabanın önü farklı , arkası farlı zıplar veya yatar

Oku Ocak 15, 2009, 16:07:25 #5
Omer Durusoy

Saçma Cheesy
Şahın kullan daha ıyı Cheesy

Ömer DURUSOY /// WASHING PARK
Online: omerdurusoy@hotmail.com
Oku Ocak 15, 2009, 18:13:23 #6
42bg207

206 kullanan bı arkadasıma sordum ne kadar dogru bılmıyorum ama 206 arka orjınal yay ları zaten kademelıymıs yay takmaya gerek yok dedi.207 ıcın pek saglıklı olcagını sanmıyorum gercı 207 ıle kısıtlamayım hıcbır marka ıcın saglıklı olcagını sanmıyorum tek taraflı yay takmanın.
Oku Ocak 15, 2009, 19:18:25 #7
4815162342

sadece arkadan itiş otomobillerde ve sadece drag yarışlarında kullanılmak üzere yapılırsa mantıklı bir uygulama... fakat ön daha yuksek arka daha alçak olursa değil, aksine ön daha alçak arka daha yüksek olursa, yada her iki tarafta aynı seviyede olup, yay malzemeleri farklı olursa (arkalar daha sert olursa) mantıklı olur...
kalkışlarda ani ağırlık transferı oldugundan arkadann çekişli araçlarda arka tekerlerin yerle temasını artırmak için yapılabilir...

gokhan senın dedıgın şekilde donatılmış bir otomobil virajda çok dengesiz olacaktır. önü yuksek arkası alçak bir araç düşünürsek, bu aracın ağırlık merkezi arka aksa daha yakın olacaktır, kalkışta ağırlık merkezi dahada arkaya kayacağından, araç patinajda kalacaktır. yolda ilerlerken viraja girildiğinde ise, örneğin sağa düz bir viraj olsun , arka yaylar daha kısa ise zaten arkaya yakın olan ağırlık merkezi virajda, yine biraz daha arkaya, ve bunun yanında sola kayacaktır, buda ön sağ tekerin yol ile temasını azaltacak ve direksiyon hakimiyetini zorlaştıracaktır, (kafadan kayma yaşanır)...

yani sağlıklı bir sistem değil.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:  

Design by Emre & Gökhan